Saftig sjokoladekake med majones
Enkel
1 t
Om du aldri har prøvd majones i sjokoladekakerøra har du noe godt i vente! Egget og oljen i majonesen gjør sjokoladekaken supersaftig og eddiken bringer frem sjokoladesmaken. Topp den med en deilig kremet sjokoladeglasur og forvent applaus når gjestene har fått tatt den første biten.
Ingredienser
1 porsjon
Sjokoladekake
3 stk egg
350 gram sukker
300 gram hvetemel
100 gram bakekakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 gram Mills Ekte Majones
3 dl kefir
Sjokoladeglasur
Produkter i oppskriften
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951.
Les mer
Slik gjør du
Sjokoladekake
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
3. Ha i mel, kakao, natron, bakepulver, vaniljesukker, Mills majones og kefir, og visp sammen til en glatt røre.
4. Ha røren i en smurt springform (26 centimeter) og stek i ovnen i cirka 45 minutter.
5. Avkjøl sjokoladekaken og kle den med fyldig sjokoladeglasur.
Noen som har prøvd denne med glutenfritt mel?
Hei Kristin! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke glutenfritt mel i denne. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du baker denne 🙂
Kan den fryses med glasuren på?
Hei Synøve! Sjokoladekake bør helst fryses uten melisglasur ettersom denne kan få en uønsket konsistens etter tining. Ta ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på glasur og pynt samme dag. Lykke til! 🙂
Har blii en favoritt
Så hyggelig å høre at kaken har blitt en favoritt hos deg, Liv Anny! Takk for deling, og lykke til med bakingen! 😊
Den er blitt en favoritt her👍🏻 anbefales👍🏻
Hei Arnhill! Det var hyggelig å høre at sjokoladekaken er blitt en favoritt hos deg! God bakelyst! 🙂
Hvor kommer eddiken inn her?..
Hei Rakel! Eddik er ingrediens i majonesen, og den bringer frem sjokoladesmaken. Lykke til hvis du baker denne! 🙂
Kan denne fryses, uten glasur.
Tenker å lage brudekake av den, men da lage bunnene på forhånd.
Hei Merethe! Ja, det går fint å fryse denne. Lykke til med brudekaken! 🙂
Nydelig, saftig god kake..majones kan brukes i flere oppskrifter til formater og langpannekaker…
Hei Marit! Så hyggelig å høre at kaken smakte, og at du bruker majones i flere typer kaker! Lykke til, og god bakelyst! 🙂
Hei Marit 🙂 Har du oppskrift på det/ lang pannekaker? 🙏🙂