Brokkolisalat med eple og bacon
En god brokkolisalat har en perfekt balanse av søtt, salt og syrlig. I denne varianten har vi tilsatt bacon, eple, nøtter og majones for å oppnå nettopp det. Brokkolisalat kan spises like som et lite måltid i seg selv, men passer også perfekt som tilbehør til kylling, kjøtt og fisk. Om du ønsker et kjøttfritt alternativ kan du fint sløyfe bacon.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Stek bacon på medium varme i stekepanne, til det er godt stekt. Legg den ferdigstekte baconen på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig stekefett. Dette gjør at det holder seg sprøtt.
2. Fjern stilken på brokkolien og del den i små buketter. Fjern kjernen på eplet og del det i små terninger.
3. Rist hasselnøttene lett i en varm, tørr panne og grovhakk.
4. Rør sammen Mills majones, sukker og eddik. Vend brokkolibiter, epleterninger, grovhakkede hasselnøtter og tørkede tranebær inn i dressingen.
5. Dryss sprøstekbacon over salaten og server.
Nydelig salat, eg brukte kessm/ majones .
Hei Rut! Så hyggelig at salaten falt i smak. Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
Kan med fordel ha i litt rømme eller krem freish og finhakka purreløk eller vårløk.Veldig god salat.Passer til allt mulig.
Så hyggelig at salaten faller i smak, Grete! Takk for tipset om rømme og vårløk, det høres nydelig ut! God romjul videre til deg 🙂