Hjemmelaget kylling satay er enklere enn du tror, og kan både grilles og stekes. Med en frisk asiatisk salat og kremete peanøttsaus er dette perfekt kosemat!

Ingredienser

2 porsjon

Marinade

2 fedd hvitløk
3 stk sitrongress
2 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
0.5 stk rød chili
0.5 ss gurkemeie
2 ss korianderfrø
1 ss spisskummen
3 ss soyasaus
4 ss fish sauce
5 ss brunt sukker
2 ss rapsolje

Kyllingspyd

400 gram kyllingfilet

Grillspyd

Sataysaus

1 dl vann
2 fedd hvitløk
1 ss soyasaus
1 ss sesamolje
2 ss brunt sukker
1 ss fish sauce
1 dl kokosmelk
0.5 stk lime
Valgfritt: Asiatisk chiliketsjup (Sriracha) etter smak

Salat

Rødløk

Sukkererter

Ruccola

0.5 stk lime

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtter som smaker godt og gir energi. Les mer

Kommentarer

  • Mette

    Skal det være 2, 3, eller 5 hvitløksfedd.i marinaden?

    • Cecilie,

      Hei Mette! Det skal være 2 fedd hvitløk i marinaden. Lykke til! 🙂

      • Mette

        D burde dere kanskje rette oppskrifta😅
        Gleder meg til å prøve denne!

        • Cecilie,

          Hei igjen Mette! Så hyggelig at du vil prøve denne. Som standard for denne oppskriften er det satt 2 porsjoner, se nedtrekksmenyen til venstre. Endrer du på antall porsjoner der vil også mengden hvitløk endre seg. Håper det var forståelig, men bare spør igjen hvis noe ble uklart. Lykke til med matlagingen 🙂