Derfor bør du prøve Mills №1
Det begynte som et ønske om et mer klimavennlig alternativ til meierismør. Nå brukes nyheten Mills №1 av mange profesjonelle kjøkken, blant annet på Strawberrys hoteller. Produktet har blitt så populært hos kokkene at Mills №1 nå kommer for salg i vanlige butikker fra februar 2024.
Bergenet lesetid: 5 minutter
Her er tre grunner til å prøve nyheten Mills №1
Grunn nr. 1: Mills №1 gir god smak
Mills №1 er laget med klaret smør, rapsolje og kjernemelk. Den kan brukes på samme måte som meierismør, og er perfekt til sauser, steking og i glasurer. Den gir god smørsmak, og er godt valg om du skal steke biff eller lage bearnaise. Mills №1 brunes litt saktere enn meierismør, noe som gjør den lettere å kontrollere i pannen. Ikke rart den er godt likt av kokkene.
Mills №1 fikk terningkast fem i Dagbladets test av nye produkter februar 2024.
Grunn nr. 2: Et produkt vi har testet grundig
Bent Åge Rustad er en av kokkene som jobbet med utviklingen av Mills №1. Han forteller at de testet opp mot 20 ulike oppskrifter før de fant den riktige kombinasjonen av smak og funksjonalitet. I prosessen var han ekstra opptatt av å se om det fungerte til:
- Kremer og glasurer
- Hollandaise og bearnaise
- Kaker og gjærbakst
– Da vi oppdaget at vi hadde funnet kombinasjonen som både gir 1) den gode smaken av smør 2) de riktige egenskapene og 3) har et lavere klimaavtrykk, visste vi at vi var inne på noe, sier Bent Åge.
Enkel oppskrift på soyasmør
Mills No1 får en god, karamellisert smak når det brunes – perfekt til soyasmør. Prøv denne oppskriften på soyasmør til hvit fisk.
- 100 g Mills №1
- 2 ss soyasaus
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0,5 ts revet, frisk ingefær
- 2 ss hakkede friske urter, for eksempel persille eller basilikum
Slik gjør du: Smelt Mills No1 i en kjele på middels varme og la det stå til det får en fin, lysebrun farge. Følg med hele tiden, slik at det ikke blir brent. La det bli litt avkjølt før du blander inn soyasaus, sjalottløk, ingefær og hvitløk. Varm forsiktig opp sausen før servering, men ikke la den koke (soyasmør skal ha et «skilt» utseende). Tilsett friske urter helt til slutt.
Grunn nr. 3: 40 prosent lavere klimaavtrykk
I Mills er vi opptatt av matens rolle i å skape en sunnere og mer bærekraftig verden. Da vi ble utfordret til å lage et mer klimavennlig alternativ til meierismør, så vi dette som en spennende mulighet til å bruke vår kunnskap til å gjøre en positiv forskjell. Og resultatene taler for seg selv: Mills №1 slo alle salgsmål og ble en forrykende suksess.
Med Mills №1 er vårt ønske å tilby deg som er glad i god mat et produkt som gjør at du kan fortsette å lage maten med den samme gode smaken, samtidig som du vet at du bidrar til et lavere klimaavtrykk. Faktisk viser analyser at sitt klimaavtrykk er hele 40 % lavere enn tradisjonelt norsk meierismør.
Om beregninger av klimaavtrykk
Analyser utført av Norsk institutt for bærekraftsforskning (NORSUS) viser at Mills №1 har et klimaavtrykk som er 40 % lavere enn vanlig meierismør. NORSUS har beregnet klimaavtrykket og andre bærekraftsindikatorer på flere matfettprodukter innen margarin og smør, basert på data fra henholdsvis Mills og TINE.
Resultatene av dette arbeidet viser at Mills No1 har mer enn 40% lavere klimaavtrykk enn norskprodusert meierismør.
Alle produkter fra Mills
Vi i Mills produserer kjente favoritter som Mills majones, kaviar og leverpostei. Fra Mills får du også rekesalat, potetstappe og peanøttsmør.