1. Enkel chilimajones

Trenger du bare en liten porsjon chilimajones kan du enkelt lage det selv ved å blande chilisaus og majones. Her har vi brukt en Sriracha. Chilimajones passer godt til alt fra hamburgere og salater, til sushi og pokebowls.

Du trenger:
1 dl Mills Ekte Majones
2 ts sriracha chilisaus

Slik gjør du:
Rør Mills Ekte Majones og srirachasaus sammen i en skål. For en friskere smak kan du tilsette en halv teskje sitronsaft.

2. Sennepsdressing med honning

Sennepsdressing passer godt til kyllingsalat, ostesmørbrød med skinke, og til båtpoteter.

Du trenger:
1 dl Mills Ekte Majones
1 ss sennep, f.eks. dijon, pølsesennep eller grov sennep
1 ss flytende honning

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en skål og visp sammen. Om du ønsker å kan du smake til med litt sitronsaft, salt og pepper. Bruker du en søt sennep, for eksempel Bergbys kan du sløyfe honningen.

3. Blåmuggostdipp

En enkel blåmuggostdipp passer fint å lage om du har en rest av blåmuggost liggende i kjøleskapet. Den smaker godt som dipp til grønnsaker og kyllingvinger. Gjør seg også supert på en saftig hamburger.

Du trenger:
40 gram blåmuggost
1 dl Mills Ekte Majones
0.5 ts sitronsaft

Slik gjør du:
Smuldre blåmuggosten i en skål og tilsett Mills Ekte Majones. Visp godt sammen – bruk gjerne håndmikser for å få en helt jevn dipp.

Smak til med litt sitronsaft, og eventuelt litt salt og pepper. Sitronsaften er med på å balansere smaken men kan sløyfes dersom du ikke har.

4. Sitrondipp

For å lage en enkel sitrondipp trenger du bare majones og en kvart sitron. Sitrondipp passer for eksempel godt til kylling, fisk og skalldyr, men kan også gjøre seg godt til pulled pork.

Du trenger:
0.25 sitron, revet skall
2 ss sitronsaft
1 dl Mills Ekte Majones

Slik gjør du:
Vask og tørk sitronen godt. Riv det ytterste gule laget av sitronskallet på fint rivjern. Press ut sitronsaften.

Ha Mills Ekte Majones i en skål. Tilsett sitronskall og sitronsaft, rør alt godt sammen. Smak gjerne til med salt og pepper.

5. Dipp med koriander og lime

Har du lime og koriander liggende, for eksempel fra tacoen, kan du enkelt slenge sammen en nydelig dipp. Lime- og korianderdipp passer godt til reker, skalldyrsalat, krabber, søtpotetfries og på kyllingsandwich.

Du trenger:
0.5 lime, revet skall
1 ss limesaft
1 dl Mills Ekte Majones
2 ss fersk koriander, finhakket

Slik gjør du:
Vask og tørk limen godt. Riv det ytterste grønne laget på fint rivjern. Press ut limesaften.

Visp majones godt samen med revet limeskall, limesaft og finhakket koriander. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

6. Enkel remulade

Har du sylteagurk og majones i kjøleskapet har du faktisk alt du trenger for å lage en veldig enkel remulade. Det er en klassiker mange liker til fish and chips og annen sjømat, men den passer også nydelig til båtpoteter, ovnsbakte grønnsaker og på burgeren.

Du trenger:
2 ss sylteagurk, finhakket
1 dl Mills Ekte Majones

Slik gjør du:
Finhakk sylteagurk og rør sammen med majones. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper om du ønsker.

7. Pestodressing

Har du en rest med pesto stående i kjøleskapet? Bland med litt majones og vips så har du en enkel pestodressing. Pestodressing passer godt som grønnsaksdipp, til pommes frites, på burger og sandwicher. Prøv den gjerne også til ovnsbakt torsk.

Du trenger:
1 dl Mills Ekte Majones
1,5 ss grønn pesto


Slik gjør du:

Bland sammen majones og grønn pesto i en skål. Om du ønsker kan du smake til med en halv teskje sitronsaft for å balansere smaken.