Lag ditt eget kjøleelement

Du kan selvfølgelig kjøpe kjøleelementer, men det er nesten akkurat like enkelt å lage dem selv. Du trenger bare en svamp og en lynlåspose.

 • Fukt svampen godt, legg den i lynlåsposen, og lukk posen (prøv å få ut så mye luft av posen som mulig).
 • Legg den i fryseren i en god halvtime, og vipps så har du et hjemmelaget kjøleelement som holder reker kalde selv på en varm sommerdag. Funker selvsagt også fint til andre ting som er best kjølig.
 • Lag din egen kjølebag

  Dette trikset funker hver gang, og er superenkelt, og du kan til og med lage kjølebagen når du er kommet på stranden:

  • Ta med deg et kjøkkenhåndkle (eller et vanlig lite håndkle) hjemmefra, og kjøp reker på vei til stranden. Husk å ta med to ekstra tynne poser fra frukt- og grøntdisken.
  • Trekk den første posen rundt rekene. Dette er for at ikke selve rekeposen skal gå i oppløsning fordi den blir fuktig.
  • Gjør kjøkkenhåndkleet gjennomvått, enten i vasken eller i havet. Pakk det godt rundt rekene, og ta den andre plastposen utenpå håndkleet igjen.

  Det våte håndkleet isolerer rekene, og holder dem kjølige frem til de skal spises.

  Bonustips 1: Skvis litt av sitronen som du har igjen etter at du har spist reker over håndkleet, og vipps, så har du en kjempestor våtserviett til å vaske deg på hendene med.

  Bonustips 2: Bruk den ene av de to posene du brukte til å lage kjølebagen til søppel, og den andre til kjøkkenhåndkleet så du får det med deg hjem uten at det blir grisete.

  Kjøp frosne reker!

  Ja, det er selvfølgelig aller best med helt ferske reker, men skånsomt tinte reker er også veldig godt. Kjøper du frosne reker på vei til stranden holder de i mange timer i skyggen, og er ferdig tint til du skal spise.

  Hvis gjestene står på døra og du har dårlig tid og rekene er frosne, har vi også et tinetips:

  • Fyll en stor bolle med kaldt vann og de frosne rekene. Rør rundt.
  • Skift ut litt av vannet etter et par minutter med nytt kaldt vann og rør igjen.

  Med denne metoden tiner rekene på 4-5 minutter. Men det er viktig at du bruker kaldt vann. Bruker du varmt vann blir nemlig rekene lett seige, og det er ikke noe godt.