Byggrynsgrøt med peanøttsmør
Byggrynsgrøt gir en god start på dagen og er en frokost som holder deg mett lenge. I denne varianten har vi tilsatt Mills Peanut Butter, for å grøten gir en ekstra rik og smak smak. Topp med friske bær, peanøttsmør, banan, kokos og sprø gresskarkjerner, eller finn din egen favorittopping. Grøten er enkel å lage, men husk at byggrynene må bløtlegges kvelden før!
Ingredienser
Byggrynsgrøt
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Legg byggryn i dobbel mengde vann over natten eller i rundt 8 timer. Bruker du kokende vann kan utvanningstiden kortes ned til halvparten av tiden.
2. Hell av det overflødige bløtleggingsvannet og rør sammen byggryn, melk, peanøttsmør og vaniljeekstrakt i en kasserolle.
3. Kok opp under omrøring, senk temperaturen og la grøten småputre i cirka 30 minutter til du har en tykk og fin grøt. Rør av og til. Smak til med litt salt.
4. Hell grøten over i en serveringsbolle og topp med peanøttsmør, bringebær, banan i skiver, blåbær, kokosmasse og gresskarkjerner.
Tips!
Lager du mer enn 1 porsjon byggrynsgrøt, eller har igjen rester, så kan du oppebevare grøten i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil to dager. Tilsett litt ekstra væske ved behov ved oppvarming.
Tips!
Dersom du ikke har tid til å la hele byggryn ligge i bløt til dagen kan du bruke lettkokte byggflak i stedet. Flakene trenger ikke bløtlegging og kokes også raskere. For å lage grøt med byggflak trenger du kun dobbelt så mye væske som korn.
Kommentarer