Deviled eggs med eggekrem, kaviar og dill
Deviled eggs, eller fylte egg som de også heter, er en morsom eggerett som består av halve egg som er fylt med en smakfull eggekrem. Det er en morsom eggerett som passer perfekt til frokosten, påskefesten, til koldtbordet, eller som en liten appetittvekker før maten.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok eggene i 12 minutter til de er hardkokte. Avkjøl og skrell eggene.
2. Del eggene i to og ta ut plommen med en skje og mos den med majones, sennep, salt og pepper. Ha blandingen over i en sprøytepose.
3. Legg de halve eggene på et serveringsfat og sprøyt eggeplommekrem i hulrommet der plommen satt.
4. Topp eggene med kaviar og frisk dill.
Tips!
Navnet deviled eggs kommer av at eggeplommene tradisjonelt ble tilsatt kayennepepper eller annet sterkt krydder. I denne oppskriften sørger dijonsennepen for et ekstra kick, men ønsker du enda sterkere smaker kan du gjerne tilsette tørket chilli eller tabasco i eggefyllet.
Hvordan forhindre at det enkelte ganger er kjempevanskelig å få av skallet på hardkokte egg?
Prøvde å ha en bit sitronskall i kokevannet, og det hjalp.
Hei Astri! Du er ikke alene med å oppleve dette, men du fant jo en fin løsning 😊
Egg som er er veldig ferske kan være vanskelige å skrelle. Ved å øke ph-verdien i vannet, enten med eddik eller sitronsaft som du brukte, vil skallet bli enklere å få av. Det kan også hjelpe å romtemperere eggene før de kokes.
Takk for at du deler 😊