Enkel og rask makaroni og ost
Makaroni og ost, eller «mac n´ cheese», er en velkjent amerikansk rett som består av makaroni og ostesaus. Her har vi laget en enkel og rask variant der du slipper å koke sausen, men som er like fyldig og god på smak som originalen. Makaroni og ost kan serveres som den er, både som en rett i seg selv eller som tilbehør til middag. Den kan også tilsettes kylling, skinke, bacon eller brokkoli for en mer komplett variant.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
2. Tilbered makaroni etter anvisning på pakken.
3. Sil av vannet og ha makaronien i en bolle. Tilsett Mills Majones, creme fraiche, revet ost, salt og pepper, og rør det hele sammen.
4. Ha makaroni- og osteblandingen over i en ildfast form, og dryss revet ost over toppen.
5. Stek på midterste rille i 30 minutter.
6. Server gjerne med en frisk salat til.
Tips!
I denne retten kan du enkelt variere smaken ved å velge ulike typer av ost. Velg gjerne oster som smelter godt i ostesausen, og oster som gratinerer godt på toppen. Ønsker du en mild smak på retten kan du bruke ostetyper som vanlig hvitost, Jarlsberg og gul cheddar i både ostesausen og som topping. Vil du har mer smak på ostesausen kan du bruke parmesan, gorgonzola, chevre og brie. For mer smak på toppingen, kan du bruke ostetyper som vellagret cheddar, vellagret gouda, gryere og raclette.
Nydelig, jeg la til litt kylling, paprika, vårløk og bønner.
Behøvde da ikke salat. Lettvint og godt🤗
Så hyggelig at oppskriften faller i smak, Astrid Helen! Høres ut som en nydelig kombinasjon, som vi skal prøve neste gang. Lykke til med matlagingen 🙂
Beste Mac and cheese man kan lage!! Men husk å salt før du spiser !
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak hos deg, Andre! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂