Enkel ostekake med peanøttsmør
Denne enkle ostekaken med peanøttsmør, sjokolade og kjeksbunn er en luftig drøm av en kake. Den er enkel å røre sammen, krever ingen steking i ovn, og blir garantert en suksess på kakebordet.
Ingredienser
Kjeksbunn
Ostekrem
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kjeksbunn
1. Fest bakepapir i bunnen av en springform på 22 cm i diameter.
2. Mal kjeks og peanøtter i en foodprosessor til du får små smuler. Har du ikke foodprosessor , kan du legge kjeksene i en pose og knuse dem med en kjevle eller glassflaske, og finhakke peanøttene.
3. Ha kjeks- og peanøttsmulene i en bolle og bland godt sammen med flytende Melange med smør.
4. Press kjeksmassen lett ned i kakeformen med undersiden av et glass for eksempel. Bunnen skal pakkes tett men ikke for kompakt. Sett formen med kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
Ostekrem
1. Ha romtemperert kremost, peanøttsmør og sukker i en kjøkkenmaskin med visp. Kjør til sukkeret har løst seg opp og du har en jevn og fin ostemasse.
2. Pisk kald kremfløte til en stiv og luftig krem. Rør kremen forsiktig inn i oste- og peanøttmassen uten å miste for mye av luftigheten.
3. Grovhakk mørk sjokolade og vend inn i ostekremen.
4. Fordel ostekremen jevnt utover kakebunnen. Dekk formen med plastfolie og sett kaldt i minst 6 timer, gjerne over natten. Har du dårlig tid kan kaken settes et par timer i frysen til den har satt seg.
5. Pynt ostekaken med grovhakkede peanøtter og mørk sjokolade før servering.
Første gangen jeg lager denne type kake. Hvordan få den ut avforma ved servering?
Hei Anne! Bruk en form med avtagbar kant, og skjær forsiktig langs kanten med en spiss kniv for å løsne kaken fra formen. Lykke til! 🙂
Nydelig kake som jeg fikk servert i bursdagsselskap i går. Skal lages en dag! 👏😀
Hei Kjellrun! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Så herlig å høre at kaken falt i smak. Lykke til med baksten, håper det smaker! 😊
Kaka var god, men kjeksbunnen hang overhodet ikke sammen. Antar at det skyldes flytende melange. Burde det ikke vært en smør/margarintype som stivner?
Hei Anne Mette, og takk for tilbakemelding! Kjeksbunnen kan bli noe løsere med Flytende Melange, men vi har laget mange kjeksbunner på denne måten og det går fint, så lenge man pakker smulene godt sammen. Ønsker du et stivere resultat kan du evt bruke Melange i folie. Lykke til 🙂
Går det an å fryse restene?
Hei Emilie, denne ville jeg nok ikke fryst, ettersom konsistensen kan endre seg noe ved tining. Til gjengjeld vil den kunne holde seg godt i kjøleskap i 3-4 dager, om du dekker den godt til 🙂
Elsker smaken av peanøttsmør, det skal prøves 🙂
Herlig! Håper den faller i smak 🙂