Har du tunfisk på boks i skapet har du et godt utgangspunkt for å lage et ekstra godt pålegg til helgefrokosten eller lunsjen. Tunfisksalat med majones, løk og kapers kan spises som den er, men smaker ekstra godt på en skive ferskt brød.

Ingredienser

4 porsjon

2 bokser tunfisk i vann
3 ss kapers
1 neve fersk dill
0.5 stk rødløk
1 ts sennep
0.5 stk sitron
Litt salt og pepper etter smak

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Kaj Kelman

    Jeg kommer
    græsløg blander mills med yoghurt eller rømme samt lidt sennep og et hårdkogt æg, det er meget lækkert og min norske kæreste kan også godt lide det på hjemmebagt brød eller som sandwich

    • Cecilie,

      Det høres nydelig ut, Kaj! Takk for tipset, og tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 🙂

  • Guri Johanne

    Er det vesentlig ulempe å bruke lettmajones?

    • Cecilie,

      Nei, det går helt fint, Guri Johanne! Lykke til 🙂

  • Thor

    Prøv også med Karry.

    • Cecilie,

      Takk for godt innspill, Thor! Det høres nydelig ut med karri i denne. Det skal vi prøve neste gang. Lykke til med matlagingen 🙂

  • Laila

    Elsker den… fin som forrett – småmat før hovedmåltidet.. også fint å server ved siden av reker ( på fredager!!)

    • Cecilie,

      Takk skal du ha, Laila! Det var hyggelig å høre at salaten faller i smak hos deg. Lykke til med matlagingen 🙂

  • Birgithe

    Kan denne fryses? eller vil majonesen bli kornete evt skille seg ved tining? Laget ALT for mye!

    • Cecilie,

      Hei Birgithe! Vi anbefaler ikke frysing på grunn av at både smak og konsistens vil endre seg. Men tunfisksalaten kan du fint oppbevare i kjøleskap i en uke. Lykke til! 😊

  • Bjarte

    Legger man til finhakket stangselleri, samt litt agurk mix.

    samt sennep som nevnt, så får man den amerikanske tuna salad som man får kjøpt over hele landet.

    • Anne Cathrine

      Takk for fine tips til å «pimpe» tunfisksalaten. Stangselleri er topp for å få litt sprøtt å tygge på, mens agurkmiksen gir god sødme. Dette må prøves 😊

    • Tore Øvsttun

      Du kan okse ha i litt sylte agurk kan du bruke
      Sølv løk.
      Mye brukt i Spania på el bagguete

  • Kjetil

    Jeg bruker dijon sennep og litt finhakket chilli i! Kan anbefales!

    • Anne Cathrine

      Takk for supert innspill, Kjetil! Det høres veldig godt ut 😋

    • Tore Øvsttun

      Har du prøvd dijonsennep med honning i litt rundere og meget god.

  • Grete

    Hei!

    Bruk Jacobs sterk og søt sennep, knallgodt.

    • sorsig

      Hei Grete, takk for tips! Det hørtes nydelig ut 🙂

      • hilde

        Med eple å kokte egg er også å anbefale

        • Cecilie,

          Takk for tipset, Hilde! Høres nydelig ut med eple og kokte egg også. Lykke til med matlagingen 😊

  • Johanne Kompen

    Kokte egg er smellgodt i salaten

    • sorsig

      Hei Johanne, og takk for supert tips! Helt enig 🙂