Har du tunfisk på boks i skapet har du et godt utgangspunkt for å lage et ekstra godt pålegg til helgefrokosten eller lunsjen. Tunfisksalat med majones, løk og kapers kan spises som den er, men smaker ekstra godt på en skive ferskt brød.

Ingredienser

4 porsjon

2 bokser tunfisk i vann
3 ss kapers
1 neve fersk dill
0.5 stk rødløk
1 ts sennep
0.5 stk sitron
Litt salt og pepper etter smak

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Laila

    Elsker den… fin som forrett – småmat før hovedmåltidet.. også fint å server ved siden av reker ( på fredager!!)

    • Cecilie,

      Takk skal du ha, Laila! Det var hyggelig å høre at salaten faller i smak hos deg. Lykke til med matlagingen 🙂

  • Birgithe

    Kan denne fryses? eller vil majonesen bli kornete evt skille seg ved tining? Laget ALT for mye!

    • Cecilie,

      Hei Birgithe! Vi anbefaler ikke frysing på grunn av at både smak og konsistens vil endre seg. Men tunfisksalaten kan du fint oppbevare i kjøleskap i en uke. Lykke til! 😊

  • Bjarte

    Legger man til finhakket stangselleri, samt litt agurk mix.

    samt sennep som nevnt, så får man den amerikanske tuna salad som man får kjøpt over hele landet.

    • Anne Cathrine

      Takk for fine tips til å «pimpe» tunfisksalaten. Stangselleri er topp for å få litt sprøtt å tygge på, mens agurkmiksen gir god sødme. Dette må prøves 😊

    • Tore Øvsttun

      Du kan okse ha i litt sylte agurk kan du bruke
      Sølv løk.
      Mye brukt i Spania på el bagguete

  • Kjetil

    Jeg bruker dijon sennep og litt finhakket chilli i! Kan anbefales!

    • Anne Cathrine

      Takk for supert innspill, Kjetil! Det høres veldig godt ut 😋

    • Tore Øvsttun

      Har du prøvd dijonsennep med honning i litt rundere og meget god.

  • Grete

    Hei!

    Bruk Jacobs sterk og søt sennep, knallgodt.

    • sorsig

      Hei Grete, takk for tips! Det hørtes nydelig ut 🙂

      • hilde

        Med eple å kokte egg er også å anbefale

        • Cecilie,

          Takk for tipset, Hilde! Høres nydelig ut med eple og kokte egg også. Lykke til med matlagingen 😊

  • Johanne Kompen

    Kokte egg er smellgodt i salaten

    • sorsig

      Hei Johanne, og takk for supert tips! Helt enig 🙂