Fish and chips med erter og remulade
Saftig, hvit fisk med gyllen og sprø skorpe – det er ikke rart at den britiske klassikeren fish and chips er blitt en favoritt også utenfor Storbritannias landegrenser. Å lage fish and chips med klassisk tilbehør på ditt eget kjøkken er ikke komplisert. Hemmeligheten er å sørge for riktig temperatur på oljen.
Ingredienser
Fritert torsk
Moste erter
Salt og pepper etter smak
Tilbehør
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Rør sammen hvetemel, salt, pepper, bakepulver og iskald Farris til en jevn røre.
2. Varm oljen til 180 °C i en stor kjele. Bruk et termometer for å få riktig temperatur. Er oljen for varm vil frityren svi seg, er den for kald blir frityren myk.
3. Del fisken i store biter. Vend filetene lett i mel, da henger røren bedre på. Dypp så fiskestykkene i røren så de er godt dekket.
4. Friter to fiskestykker om gangen i cirka 3 minutter, til de er gylne og sprø. Snu stykkene underveis.
5. Bruk en hullsleiv og legg fisken over på et brett dekket med kjøkkenpapir så den renner av seg.
6. Stek pommes frites etter anvisning på pakken.
7. Kok frosne erter i lettsaltet vann i fem minutter. Hell av vannet og mos dem lett med en gaffel med Melange med smør- og rapsolje , salt og pepper.
Tips!
Server fish and chips med moste erter og en god porsjon Mills remulade. Vil du spise fish and chips som en ekte engelskmann drysser du eddik over chipsen før servering
Kommentarer