Frisk potetsalat av nypotet med eple
Potetsalat er det klassiske tilbehøret som hører hjemme på enhver grillfest. Denne potetsalaten er laget med årets nypoteter og syrlig eple. Resultatet er en frisk og kremet potetsalat som går perfekt sammen med grillmat med mye smak.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok nypotetene i lettsaltet vann i 20 minutter. Hell av vannet og la potetene kjøle seg ned mens du lager resten av salaten.
2. Vask eplet og riv det på et grovt rivjern. Finhakk vårløken og hvitløken.
3. Bland sammen majones, creme fraiche, vårløk, hvitløk, salt og pepper i en bolle.
4. Vask sitronen godt og riv sitronskallet med et fint rivjern. Unngå å få med det hvite, det smaker bittert. Press sitronsaften og bland det i majonesblandingen sammen med sitronskallet.
5. Del nypotetene i terninger og vend dem forsiktig inn i majonesblandingen.
Hvor lenge holder den i kjøleskapet? Skal lage til koldtbord😊
Hei Maren! For å beholde friskheten i eplene ville jeg ikke oppbevart denne mer enn over natten før servering. Lykke til med koldtbordet! 🙂
God og deilig kremere konsistens, litt mye sitron kanskje. Men det var veldig godt 👍
Så hyggelig at potetsalaten falt i smak, Pia! Det er ikke noe i veien for å bruke mindre sitron neste gang, lykke til! 🙂
Nydelig. Bruker den som utgangspunkt.
Så hyggelig å høre at potetsalaten faller i smak, Karin! Vi er enige i at denne er veldig fin som et utgangspunkt, og så kan den varieres i det uendelige. Lykke til 🙂
Ble for fet med så mye majonaise.
Hei Ivar! Det var leit å høre at oppskriften ikke falt helt i smak. Det er ikke noe i veien for at du kan bruke mindre majones i denne potetsalaten. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Veldig god frisk kommer til å lages flere ganger
Hei Tove! Så hyggelig å høre at potetsalaten falt i smak. God sommermatlaging til deg! 🙂
Beste potetsalat vi har smakt!
Har laget den flere ganger, like vellykket hver gang.
Anbefales!
Hei Unni! Så hyggelig å høre at potetsalaten falt i smak, og at du anbefaler den til andre! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen! 🙂
Skal potetene skrelles ?
Beklager sent svar, Anniken 😅
Vi synes som regel ikke det er nødvendig å skrelle nypotetene, bare vaske dem godt før de kokes. Hvis du foretrekker å skrelle dem så går det også fint. Lykke til 😊
Og hva gjør du med eplene, spiser dem mens du lager potetsalaten? 😃 Er ikke 20 min i overkant av koketid for nypoteter?
Ser du ikke at eplet skal rives på grovt rivjern, og potetene er vel så om så, noen kjørkoker de hardt og noen tar d mere langsomere😊
Takk for at du følger med når vi ikke får svart, Tone 😊
Beklager sent svar, Eva!
Koketid er selvfølgelig avhengig av størrelse på potetene, så det kan være vi skal se litt på beskrivelsen der.
Når det gjelder eplet kan du se under punkt 2 i oppskriften at det skal vaskes og raspes. Det er også mulig å skjære det i små terninger hvis man ønsker det 😊