Fylt butterdeig med frisk eggesalat
Fylte butterdeigskopper, eller «vol au vent» som de også er kjent som, ser imponerende ut, men er overraskende enkle å lage. Vi har fylt de med en frisk eggesalat som passer både til frokost, brunsj og til koldtbordet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Kok eggene i cirka 10 minutter til de er hardkokte og avkjøl.
3. Best resultat får du ved å bruke et muffinsbrett, men du kan også lage disse uten. Muffinsbrettet hjelper butterdeigen å holde seg på plass under steking slik at de blir så rette så mulig.
4. Stikk ut sirkler av butterdeigen på cirka 4 centimeter i diameter ved å bruke en kakeutstikker eller et smalt glass. Du skal få minst 18 hele sirkler av butterdeigsplatene.
5. Hold 6 av disse sirklene hele, mens du stikker ut mindre sirkler på cirka 2 centimeter i diameter på resten, slik at de får et hull i midten. Pensle alle sirklene godt med flytende Melange.
6. Legg de hele sirklene i bunnen av en muffinsform, eller rett på et bakepapir dersom du ikke har muffinsform. Prikk bunnene med en gaffel, for å unngå at de hever seg opp like høyt som sidene. Legg deretter på to sirkler med hull oppå de hele.
7. Stek i ovnen i 10 minutter og avkjøl på en rist.
Eggesalat
1. Finhakk vårløken. Ha majones, vårløk, sitronsaft, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
2. Finhakk de kokte eggene og vend de inn i majonesblandingen.
3. Fyll de stekte butterdeigene med eggesalaten og server.
Tips!
Overflødig butterdeig kan fryses på nytt, slik at du kan bruke restene ved en annen anledning.
Kommentarer