Den mest kjente bacalaoen er kanskje den spanske, tomatiserte varianten, men bacalao finnes i uendelig mange varianter. Bacalao betyr helt enkelt klippfisk på spansk, og det er den norske torsken som er stjernen i bacalao. Denne hvite bacalaoen er fylt med godsaker som bacon, chorizopølse og potetmos, og er gratinert i ovnen med Mills majones. Resultatet er en fyldig og svært smaksrik bacalaograteng.

Ingredienser

4 porsjon

600 gram utvannet klippfisk

Potetmos

6 dl vann
1 ts salt
4 dl melk

Løkblanding

4 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 stk chili

Pølse/bacon

250 gram smårettbacon
100 gram chorizopølse

Topping

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer
Pose med Mills Original Potetmos
Mills Original Potetmos
Mills Original Potetmos er ernæringsmessig sett svært lik den kokte poteten. Mills Potetmos er ra… Les mer

Kommentarer

  • Hiĺlgunn

    Fikke for 1.gang smake på denne i går 😊 fantastisk smak 😋 beste bacalao ever😋 👏👏👏

    • Cecilie,

      Så utrolig hyggelig å høre, Hillgunn! Takk skal du ha, og lykke til hvis du lager denne bacalaoen igjen 🙂

  • Bente Notø

    Blei veldig god 👍👏

    • Cecilie,

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Bente! Det er alltid trivelig når oppskriftene våre faller i smak 😊

  • einar årreberg

    UTROLIG DÅRLIG OG LITE INSTRUKTIV OPPSKRIFT.

    • cecilie

      Hei Einar! Takk for at du har et våkent øye, og gjorde oss oppmerksom på denne feilen. Vi skal nå få rettet opp oppskriften så fort som mulig! 🙂

      • Håvard

        Veldig enkel beskrivelse som smaker fortreffelig.

        • Cecilie,

          Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Håvard! Lykke til med matlagingen! 🙂