Gratinert hvit bacalao
Den mest kjente bacalaoen er kanskje den spanske, tomatiserte varianten, men bacalao finnes i uendelig mange varianter. Bacalao betyr helt enkelt klippfisk på spansk, og det er den norske torsken som er stjernen i bacalao. Denne hvite bacalaoen er fylt med godsaker som bacon, chorizopølse og potetmos, og er gratinert i ovnen med Mills majones. Resultatet er en fyldig og svært smaksrik bacalaograteng.
Ingredienser
Potetmos
Løkblanding
Pølse/bacon
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Løkblanding
Smårettbacon og chorizopølse:
Bacalaograteng:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Fordel potetmosen i bunnen av en ildfast form. Legg store biter av klippfisk opp på potetmosen.
3. Fordel deretter løkblanding, bacon og chorizo over klippfisken. Bruk en stekespade for å trykke ingrediensene ned i formen.
4. Legg på striper av Mills majones slik at den dekker hele formen.
5. Gratiner i ovnen på midterste rille i 40 minutter.
Fikke for 1.gang smake på denne i går 😊 fantastisk smak 😋 beste bacalao ever😋 👏👏👏
Så utrolig hyggelig å høre, Hillgunn! Takk skal du ha, og lykke til hvis du lager denne bacalaoen igjen 🙂
Blei veldig god 👍👏
Takk for hyggelig tilbakemelding, Bente! Det er alltid trivelig når oppskriftene våre faller i smak 😊
UTROLIG DÅRLIG OG LITE INSTRUKTIV OPPSKRIFT.
Hei Einar! Takk for at du har et våkent øye, og gjorde oss oppmerksom på denne feilen. Vi skal nå få rettet opp oppskriften så fort som mulig! 🙂
Veldig enkel beskrivelse som smaker fortreffelig.
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Håvard! Lykke til med matlagingen! 🙂