Mini hasselbackpoteter med kremet pepperdipp
Det er ikke uten grunn at den svenske hasselbackvarianten av poteter er så populær. Her får du nemlig saftige poteter med sprøtt, salt og krydret skall. De smaker nydelig sammen med litt kremet pepperdipp, og kan nytes både som snacks eller som tilbehør til middag.
Ingredienser
Kremet pepperdipp
Hasselbackpoteter
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kremet pepperdipp
Hasselbackpoteter
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Vask potetene godt. Skjær potetene i tynne skiver, nesten helt gjennom. La det være igjen 0.5 cm i bunn. Et smart triks er å legge 2 spisepinner i tre på hver side av poteten når du skjærer, så unngår du enkelt at kniven går helt gjennom.
3. Legg potetene i en ildfast form. Pensle de med Flytende Melange og dryss over salt og pepper.
4. Stek potetene i 20 minutter. Pensle de deretter en gang til, og stek videre i 20 minutter til.
5. Server mini hasselbackpoteter med den kremede pepperdippen.
Tips!
Alle poteter i små størrelser fungerer fint til denne oppskriften, for eksempel små amandine, morene-poteter eller små mandelpoteter.
Kommentarer