Hjemmelaget granola med peanøttsmør
Granola, eller ristet müsli, er en frokostfavoritt du finner i stadig flere varianter. Det er overraskende raskt å lage den selv, og med hjemmelaget granola har du dessuten full kontroll på innholdet. I denne oppskriften får granolaen søtsmaken sin fra honning og kanel, mens peanøttsmøret gir en rund og nøtteaktig smak. Oppskriften gir cirka 8 porsjoner granola. Oppbevar den i en lukket beholder og den holder seg i en måned.
Ingredienser
Granola
Topping
Yoghurt
Jordbær
Blåbær
Bringebær
Kiwi
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 140 grader.
2. Varm opp Mills Peanut Butter og honning i en skål i mikrobølgeovn, eller i en liten kjele, til du har en flytende blanding.
3. Bland sammen havregryn og gresskarkjerner i en stor bolle. Vend inn peanøttsmørblandingen til den er godt fordelt på havregrynene.
4. Strø blandingen over en bakepapirkledd stekeplate eller en ildfast form.
5. Sett granolaen i ovnen og bak den i 40 minutter. Etter 20 minutter rører du litt i granolaen med en skje eller en stekespade før du baker den videre.
6. La granolaen avkjøles helt – det er da den blir sprø.
7. Server granolaen med yoghurt, friske bær og frukt.
Kommentarer