Iskake med peanøtter og sjokolade
Denne iskaken gir deg den ultimate kombinasjonen av søtt og salt, med søt sjokolade- og vaniljeiskrem og salte peanøtter. Iskaken bør helst forberedes dagen i forveien siden den trenger noen timer i fryseren før den er klar. Et smart triks for å unngå at den smelter og mister formen så fort den kommer ut av fryseren, er å tilsette litt gelatin i iskremblandingen – dette kan du velge bort om du ønsker. En iskake gir nok til 12 porsjoner.
Ingredienser
Bunn
Iskrem
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. Piske eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Øk hastigheten til høy og tilsett melisen. Pisk videre i 1 minutt.
3. Varm opp peanøttsmøret i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen på middels styrke til det er flytende. Vend det forsiktig inn i eggehvitemassen.
4. Legg bakepapir på bunnen på en 24 cm kakeform. Ha eggehvitemassen over i kakeformen og stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
5. La bunnen avkjøle helt før du tilsetter iskremblandingen.
Iskrem
1. Legg gelatinplatene i en bolle og dekk de helt med kaldt vann. La de stå i 5 minutter.
2. Klem ut vannet av gelatinplatene og bland de sammen med kokende vann slik at gelatinen smelter. La den stå i romtemperatur.
3. Pisk sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle.
4. Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker i en annen bolle. Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i kremfløten.
5. Hakk sjokoladen i små biter og vend den forsiktig inn i iskremblandingen.
6. Hell over den smeltede gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.
7. Ha iskremblandingen over i kakeformen med den avkjølte bunnen. Dekk til med folie eller plast, og la den stå i fryseren i minst 4 timer.
Denne ser bare rågod ut!
Så enkelt å bruke peanøttsmør fremfor å hakke nøtter til bunnen 🤩
Hyggelig at det frister, Hanne, lykke til! 🙂
Kjempegod ! 🙂
Laget to stykker med en ukes mellomrom.Peanøttsmøret holdt akkurat til to kaker.Veldig greit.
Hei Anne, så hyggelig å høre at den falt i smak, og morro at du laget to kaker, nam nam! God sommer videre til deg! 😃
Den høres helt herlig ut.
Hei Vigdis, så hyggelig å høre! Håper du syns den smaker like godt som den ser ut til 🙂