Denne iskaken gir deg den ultimate kombinasjonen av søtt og salt, med søt sjokolade- og vaniljeiskrem og salte peanøtter. Iskaken bør helst forberedes dagen i forveien siden den trenger noen timer i fryseren før den er klar. Et smart triks for å unngå at den smelter og mister formen så fort den kommer ut av fryseren, er å tilsette litt gelatin i iskremblandingen – dette kan du velge bort om du ønsker. En iskake gir nok til 12 porsjoner.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

4 stk eggehviter
150 gram melis

Iskrem

4 stk gelatinplater
4 stk eggeplommer
100 gram sukker
4 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
0.5 dl kokende vann
100 gram mørk kokesjokolade

Topping

50 gram mørk kokesjokolade
3 ss salte peanøtter

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtter som smaker godt og gir energi. Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Hanne

    Denne ser bare rågod ut!
    Så enkelt å bruke peanøttsmør fremfor å hakke nøtter til bunnen 🤩

    • Cecilie

      Hyggelig at det frister, Hanne, lykke til! 🙂

  • Anne

    Kjempegod ! 🙂

    Laget to stykker med en ukes mellomrom.Peanøttsmøret holdt akkurat til to kaker.Veldig greit.

    • Cecilie

      Hei Anne, så hyggelig å høre at den falt i smak, og morro at du laget to kaker, nam nam! God sommer videre til deg! 😃

  • Vigdis johannessen

    Den høres helt herlig ut.

    • sorsig

      Hei Vigdis, så hyggelig å høre! Håper du syns den smaker like godt som den ser ut til 🙂