Kokt hummer med 3 smakfulle dressinger
Med kokt hummer blir det garantert feststemning rundt bordet. Det søte og spenstige hummerkjøttet smaker nydelig helt naturell, og trenger kun tilbehør av smaksatte majonesdressinger og gode loffskiver. Her får du tre smakfulle dressinger som går perfekt sammen med hummerkjøttet. Beregn 500 gram hummer per person.
Ingredienser
Kokt hummer
Chili- og bakt hvitløksdressing
Ananas- og rømmedressing
Sitron- og sennepsdressing
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Koke hummer
1. Ha salt og vann i en stor kjele og kok opp.
2. Legg hummerne i det kokende vannet og la vannet koke opp på nytt. Ta kjelen av varmen og la hummeren trekke i vannet. En hummer på 500 gram skal trekke i 12 minutter. Er hummeren større, kan du legge til 2 minutter per 100 gram.
3. Ta hummeren opp fra vannet og la den avkjøle med ryggsiden ned.
4. Del opp hummeren ved føre en lang, skarp kniv fra toppen av hodet og bakover mot halen.
5. Ta ut magesekken som ligger som en blære bak øynene og fjern den mørke strengen (tarmen) som ligger langs ryggen.
6. Server hummeren med en eller flere av disse smakfulle dressingene.
Chili- og bakt hvitløksdressing
1. Varm opp ovnen til 200 grader. Legg hvitløksfeddene med skall på i en liten ildfast form og sett inn i ovnen. Bak hvitløken til den er gyllen og det lukter søt hvitløk, dette tar cirka 20 minutter.
2. Grovhakk chilien og fjern frøene. Ha chili, bakt hvitløk og majones i en liten skål og bland det sammen ved å bruke en stavmikser eller en blender.
Kommentarer