
Kylling Satay
Hjemmelaget kylling satay er enklere enn du tror, og kan både grilles og stekes. Med en frisk asiatisk salat og kremete peanøttsaus er dette perfekt kosemat!
Ingredienser
Marinade
Kyllingspyd
Grillspyd
Sataysaus
Salat
Rødløk
Sukkererter
Ruccola
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Marinade
1. Finhakk sitrongress, sjalottløk, hvitløk og chili. Fjern frøene før du kutter opp chilien.
2. Kjør alle ingrediensene til marinaden i en food processor til en jevn marinade som smaker både av søtt, sterkt og salt.
3. Skjær kyllingen i strimler, tre på grillspydene og la de marinere i minimum 1 time.
4. Mens kyllingen marinerer kan du lage sataysaus.
Sataysaus
Salat
1. Skjær opp rødløk og sukkererter i ønsket størrelse, og bland sammen med ruccola. Server salaten sammen med kyllingspydene.
2. Press gjerne litt lime over kyllingspydene og fyll en skål med sataysaus.
Tips!
Server gjerne ris sammen med kyllingen. Ha i hakkede peanøtter og koriander, og press litt lime over for ekstra smak.
Skal det være 2, 3, eller 5 hvitløksfedd.i marinaden?
Hei Mette! Det skal være 2 fedd hvitløk i marinaden. Lykke til! 🙂
D burde dere kanskje rette oppskrifta😅
Gleder meg til å prøve denne!
Hei igjen Mette! Så hyggelig at du vil prøve denne. Som standard for denne oppskriften er det satt 2 porsjoner, se nedtrekksmenyen til venstre. Endrer du på antall porsjoner der vil også mengden hvitløk endre seg. Håper det var forståelig, men bare spør igjen hvis noe ble uklart. Lykke til med matlagingen 🙂