Marmorert brownie med peanøttsmør
Er du glad i kombinasjonen salt og søtt må du prøve denne mørke og saftige brownien med et herlig innslag av kremet peanøttsmør på toppen. Den enkle oppskriften gjør at du kan ha en dekorativ og smakfull kake klar på under en time.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 160 grader.
2. Kle en langpanne på cirka 35 x 25 centimeter med bakepapir.
3. Pisk egg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett kakaopulver og Flytende Melange mens maskinen går.
4. Spe med hvetemel og pisk forsiktig til du har en jevn røre.
5. Spre røren i kakeformen.
6. Fyll opp en kjele med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav. Finn en bolle av glass eller aluminium som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
7. Ha peanøttsmør i bollen. La peanøttsmøret smelte sakte. Når det er smeltet tar du bollen av kjelen.
8. Om du har mikrobølgeovn kan du også bruke denne til å varme opp peanøttsmøret. Ha da peanøttsmøret i mikrobølgeovnen kort tid av gangen, mens du rører mellom hver gang, til det akkurat er smeltet. For lang tid på høy temperatur kan føre til at peanøttsmøret skiller seg.
9. Bruk en skje og hell peanøttsmøret i store bølger over kakeformen. Bruk en gaffel til å spre peanøttsmøret utover og lage mønster i røren.
10. Stek brownien midt i ovnen i cirka 20 minutter.
11. Avkjøl kaken og skjær i stykker før servering.
Skal man bruke smør som i ingrediensene tilsier eller olje som i teksten? Veldig misvisende
Hei Kevin! Tusen takk for at du har et våkent øye! Her har det sneket seg inn enn feil i oppskriften. Teksten er nå rettet til Flytende Melange istedenfor olje. Håper ikke feilen skapte store ulemper for bakingen din. Lykke til hvis du vil prøve denne browniesoppskriften! 🙂