Mozzarellasticks med jalapeño-dipp
Venter du gjester eller bare har lyst på noe skikkelig god snacks, er det lite som slår hjemmelagde mozzarellasticks. I denne oppskriften har vi laget en enklere versjon av den fyldige snacksen ved å bruke mozzarellakuler. Her får du en fyldig kjerne med smeltet ost, dekket av et knasende sprøtt skall, som serveres sammen med en kremet og spicy jalapeño-dipp.
Ingredienser
Jalapeño-dipp
Mozzarellasticks
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Jalapeño-dipp
Mozzarellasticks
1. Tørk av mozzarellakulene med et tørkepapir til du har fått bort det meste av den overflødige væsken.
2. Ha griljermel, salt og pepper i en dyp bolle.
3. Knekk eggene i en annen dyp bolle, og visp dem godt sammen.
4. Dypp mozzarellakulene først i eggeblandingen og deretter i griljermelblandingen. Legg de panerte kulene på et fat.
5. Varm opp en stekepanne på høy varme med Mills Soyaolje. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Oljen er varm nok når det bruser rundt sleiven.
6. Ha mozzarellasticksene over i den varme oljen og friter i 2-3 minutter. Snu litt rundt på dem underveis slik at de blir jevnt fritert og gylne på alle sider.
7. Legg mozzarellasticksene over på tallerkenen med tørkepapir for å renne av seg i et par minutter før servering.
8. Server mozzarellasticksene med jalapeño-dipp og bruk gjerne tannpirkere til å servere med.
Tips!
Finner du ikke små mozzarellakuler, kan du kjøpe en stor mozzarellaost og dele den i biter på 1.5 x 1.5 centimeter.
Kommentarer