Peanøttkaramellsaus
Denne salte peanøttkaramellsausen er perfekt for deg som er glad i salt karamell og peanøtter! Den er enkel og rask å røre sammen, og passer perfekt som topping på iskrem, ved siden av eplekake eller andre kaker, eller som en deilig dipp til frukt.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha sukker, brunt sukker, kremfløte og Flytende Melange med smør i en tykkbunnet kjele, og kok opp på middels høy varme under omrøring. La blandingen småkoke i 3-4 minutter. Husk å røre blandingen hele tiden slik at sukkeret smelter og sausen ikke brenner i bunnen.
2. Tilsett peanøttsmør og salt i blandingen, og rør konstant over lav varme i 3-4 minutter.
3. Legg kuler av is i en skål og hell over den varme peanøttkaramellsausen. Server gjerne toppet med peanøtter.
Tips!
Har du mer igjen av peanøttkaramellsausen kan du ha den på glass og oppbevare sausen i kjøleskapet til senere.
Kommentarer