Peanøttknekkebrød
Knasende sprø og sunne knekkebrød du enkelt kan lage hjemme. Holder seg godt i lukket boks og er perfekt til frokosten eller som mellommåltid med godt pålegg.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Hakk nøttene og solsikkekjernene, bruk gjerne en food processor i noen sekunder. Smelt peanøttsmøret på lav varme og bland alt det tørre før du rører inn peanøttsmøret og 4 dl av vannet, resten av vannet kan du tilsette om røren blir for tykk. La stå og svelle i minst 10 min.
2. Sett ovnen på 150 °C varmluft. Fordel røren på to brett dekket med bakepapir og stek i 10 min. Deretter tar du brettene ut og markerer ruter med en pizzaskjærer eller kniv. Stek videre i ca. 50 min til knekkebrødene er gylne og sprø. Avkjøl på en rist før du knekker dem opp i ruter. Oppbevar i en tett boks.
Tips!
NB: du kan godt steke begge brettene samtidig, men bytt da plass på brettene ca. halvveis ut i steketiden så de stekes jevnt. hvis et knekkebrød ikke kjennes helt tørt ut når det er avkjølt, kan du la det ligge ute over natten og tørke.
Kommentarer