Peanøttsmørkjeks
Disse peanøttsmørkjeksene er perfekte når du er fysen på noe godt som er raskt og enkelt å lage. Alt du trenger er tre ingredienser og du har små, søte kjeks med deilig smak av peanøtt. 1 porsjon blir ca. 30 kaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Rør sammen peanøttsmør, sukker og egg til du har en jevn deig.
3. Lag små kuler av deigen og legg de på en bakeplate kledd med bakepapir. Trykk kulene ned med en gaffel, slik at du får en sirkelformet kjeks med mønster. Du kan også variere mønsteret om du ønsker det ved å presse ned med gaffelen i kryss.
4. Stek kjeksene på midterste rille i 6-10 minutter til de er gylne. Kjeksene blir raskt ferdige – pass på slik at de ikke blir mørke og brent i kantene!
5. La peanøttsmørkjeksene avkjøles i et par minutter på bakeplaten slik at de setter seg, før du flytter de over på en rist og lar de avkjøle helt.
det var så godt meg og familien min lager det hele tiden🥳
Så koselig at kjeksene falt i smak hos dere, Marie! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂
Prøvde å doble deigen, men da ble den mye «bløtere». Noe som kan gjøres for å få den litt fastere?
Eeeelsker disse kjeksene. Har lagd de mange ganger, men første gang jeg har doblet den 😅
Hei Kristin! Prøv å lage dem i to omganger istedenfor å doble deigen, og se om resultatet blir fastere. Lykke til med baksten, og takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Denne prøvde jeg første gang i fjor og Den skal nemlig lages igjen i år så dette er blitt en ny tradisjon. Tusen takk for oppskriften 🥰 God Jul 🎅🤶
Så koselig å høre at disse kjeksene faller i smak hos deg, Siw Anita! Kos deg med bakingen, og god jul! 🙂
Tusen takk! 😊
Håper du kommer med flere oppskrifter etterhvert 😊⁷
Om du ikke bruker sukker, kun peanøttsmør uten sukker å salt + egg så har du gode hundekjeks 😊 pleier lage til hunden min når hu har bursdag
Takk for tipset om hundekjeks, Ørjan! Du har en heldig hund som får disse på bursdagen sin. God tirsdag videre til deg 😊
Disse kan også lages som lavkarbo. Peanøttsmør, finesse bakesukker og egg. Stekes 180 grader i ca 8 min i airfryer ❤️
Takk for tipset, Hege! God bakelyst til deg 😊
Denne må vi prøve! 🍪 Men ettersom peanøttsmør ikke er så veldig flytende, er det mulighet for at mengden med peanøttsmør også oppgis i gram?
Hei Hege!
Så hyggelig å høre at du vil lage peanøttsmørkjeksene 🤩 Til 2,5 dl peanøttsmør kan du veie opp ca. 270 g. Og hvis du vil veie sukkeret også så blir det 180 gram.
Lykke til med bakingen 😊
Lett og godt jeg liker det jeg putta og så oppi noen sjokolade biter♥️
Så gøy at du likte oppskriften 🤩Det høres også veldig godfristende ut med sjokolade. Takk for tipset 👍
Takk for oppskriften! Smakfulle kjeks! Halverte sukkermengden, og tilsatte litt kokosmel istedenfor.
Takk for innspillet! Det høres veldig godt ut, Oxana 😋
Jeg dobla deigen, men glemte å doble sukkermengden. Gikk helt greit.
Godt å høre, Liv! 🙂
Jeg synes de ble altfor søte, men skal prøve igjen med mindre sukker.
Hei Marit! Det går fint med mindre sukker, lykke til!
Jeg reduserte mengden sukker til 1,5 dl.
Det gikk helt fint.
Kjeksene ble ikke super-sprø, men veldig gode!
Hei Cat, hyggelig å høre at du fikk redusert til ønsket sukkermengde uten at det gikk på bekostning av den gode smaken 🙂 Takk for deling av erfaring!
Vil veldig gjerne prøve å bake disse, men hvor store skal kulene være .. hvor mange blir det av denne oppskriften?
mvh Kari.
Så hyggelig at dere vll bake disse deilige kakene! Bruk et par skjeer til å forme kuler på ca 4-5 cm i diameter. Det burde bli ca. 30 kaker på en porsjon. Lykke til med bakingen 😊
Hei. Bakte disse nå med Tagatesse. Klarer ikke sukrinsmaken. Ble god i smak, men ikke sprø og utrolig tørre. Sitter fast i gommen😮 Noen tips?
Siden dette er en oppskrift med kun 3 ingredienser så vil enhver utskiftning ha mye å si for resultatet. Dersom du ikke vil bruke sukker eller sukrin kan det kanskje være du må ta utgangspunkt i en annen oppskrift for å blir fornøyd med resultatet. Lykke til 😊
Litt mye sukker ,Kan det reduseres ?
Du trenger sukkeret for strukturene skyld. Men den kan sikkert byttes ut med samme mengde sukrin 😉
Takk for tipset 👍
Vi anbefaler stort sett å følge oppskriften første gang den lages for å få det beste resultatet. Dersom du vil redusere sukkermengden så kan du kanskje forsøke med halv porsjon først slik at du ser hvordan resultatet blir? Lykke til med baksten 😊
Skal prøve, er det ok å ha peanøtter i??
Det har vi ikke prøvd, men hvis du vil ha litt ekstra «krønsj» så er det ikke så dumt å drysse noen finhakkede peanøtter på toppen av kjeksene før de stekes. Hvis du vil tilsette det i deigen anbefaler jeg at du gjør det på en mindre bit først slik at du vet at det fungerer først. Lykke til med baksten 😊
Er disse kjeksene glutenfrie?
Peanøttsmør er glutenfritt, så ja dette er glutenfrie kjeks. Gode var de også! 😊
Ja, det er de 😊 Lykke til med bakingen!
Kan man fryse ned og ta opp i helgen feks?
Hvor lenge holder de seg på kjøkkenbenken?
Hvordan skal de oppbevares?:)
Tenkte å lage de og kombinere d m vaniljeis i en skål. Tror du d vil smake eller er kjeksene for stive så d r enklere å bare spise de som d r?
Hei Dina, takk for spørsmål! De kan godt fryses, men er redd de mister noe av sprøheten. Oppbevar dem helst i kjøleskapet i lufttett boks. Der bør de kunne holde seg gode i minst 4-5 dager. Vaniljeis med peanøttkjeks hørtes helt nydelig ut 😋 Hva med et lite dryss hakkede peanøtter på topp? Lykke til!
Burde stått anntall i oppskriften.
Beklager sen tilbakemelding, Irene 😅
Takk for innspillet. Vi ha nå lagt til ca. hvor mange kaker denne oppskriften blir. God bakelyst 😊
Hvilken temperatur skal disse stekes på?
Så nå at det sto øverst i oppskriften! Nevermind!
😊 Fort gjort! God bakelyst!