Disse peanøttsmørkjeksene er perfekte når du er fysen på noe godt som er raskt og enkelt å lage. Alt du trenger er tre ingredienser og du har små, søte kjeks med deilig smak av peanøtt. 1 porsjon blir ca. 30 kaker.

Kommentarer

  • marie

    det var så godt meg og familien min lager det hele tiden🥳

    • Cecilie,

      Så koselig at kjeksene falt i smak hos dere, Marie! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Kristin

    Prøvde å doble deigen, men da ble den mye «bløtere». Noe som kan gjøres for å få den litt fastere?
    Eeeelsker disse kjeksene. Har lagd de mange ganger, men første gang jeg har doblet den 😅

    • Cecilie,

      Hei Kristin! Prøv å lage dem i to omganger istedenfor å doble deigen, og se om resultatet blir fastere. Lykke til med baksten, og takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂

  • Siw Anita Kismar

    Denne prøvde jeg første gang i fjor og Den skal nemlig lages igjen i år så dette er blitt en ny tradisjon. Tusen takk for oppskriften 🥰 God Jul 🎅🤶

    • Cecilie,

      Så koselig å høre at disse kjeksene faller i smak hos deg, Siw Anita! Kos deg med bakingen, og god jul! 🙂

      • Siw Anita Kismar

        Tusen takk! 😊
        Håper du kommer med flere oppskrifter etterhvert 😊⁷

  • Ørjan C

    Om du ikke bruker sukker, kun peanøttsmør uten sukker å salt + egg så har du gode hundekjeks 😊 pleier lage til hunden min når hu har bursdag

    • Cecilie,

      Takk for tipset om hundekjeks, Ørjan! Du har en heldig hund som får disse på bursdagen sin. God tirsdag videre til deg 😊

  • Hege H

    Disse kan også lages som lavkarbo. Peanøttsmør, finesse bakesukker og egg. Stekes 180 grader i ca 8 min i airfryer ❤️

    • Cecilie,

      Takk for tipset, Hege! God bakelyst til deg 😊

  • Hege

    Denne må vi prøve! 🍪 Men ettersom peanøttsmør ikke er så veldig flytende, er det mulighet for at mengden med peanøttsmør også oppgis i gram?

    • Anne Cathrine

      Hei Hege!
      Så hyggelig å høre at du vil lage peanøttsmørkjeksene 🤩 Til 2,5 dl peanøttsmør kan du veie opp ca. 270 g. Og hvis du vil veie sukkeret også så blir det 180 gram.
      Lykke til med bakingen 😊

  • Helle er kul♥️

    Lett og godt jeg liker det jeg putta og så oppi noen sjokolade biter♥️

    • Anne Cathrine

      Så gøy at du likte oppskriften 🤩Det høres også veldig godfristende ut med sjokolade. Takk for tipset 👍

  • Oxana

    Takk for oppskriften! Smakfulle kjeks! Halverte sukkermengden, og tilsatte litt kokosmel istedenfor.

    • Anne Cathrine

      Takk for innspillet! Det høres veldig godt ut, Oxana 😋

  • Lkg

    Jeg dobla deigen, men glemte å doble sukkermengden. Gikk helt greit.

    • Cecilie

      Godt å høre, Liv! 🙂

  • Marit

    Jeg synes de ble altfor søte, men skal prøve igjen med mindre sukker.

    • Cecilie

      Hei Marit! Det går fint med mindre sukker, lykke til!

  • Cat

    Jeg reduserte mengden sukker til 1,5 dl.
    Det gikk helt fint.
    Kjeksene ble ikke super-sprø, men veldig gode!

    • sorsig

      Hei Cat, hyggelig å høre at du fikk redusert til ønsket sukkermengde uten at det gikk på bekostning av den gode smaken 🙂 Takk for deling av erfaring!

  • Kari Paaske

    Vil veldig gjerne prøve å bake disse, men hvor store skal kulene være .. hvor mange blir det av denne oppskriften?
    mvh Kari.

    • Anne Cathrine

      Så hyggelig at dere vll bake disse deilige kakene! Bruk et par skjeer til å forme kuler på ca 4-5 cm i diameter. Det burde bli ca. 30 kaker på en porsjon. Lykke til med bakingen 😊

  • Hilde N

    Hei. Bakte disse nå med Tagatesse. Klarer ikke sukrinsmaken. Ble god i smak, men ikke sprø og utrolig tørre. Sitter fast i gommen😮 Noen tips?

    • Anne Cathrine

      Siden dette er en oppskrift med kun 3 ingredienser så vil enhver utskiftning ha mye å si for resultatet. Dersom du ikke vil bruke sukker eller sukrin kan det kanskje være du må ta utgangspunkt i en annen oppskrift for å blir fornøyd med resultatet. Lykke til 😊

  • Kari Skogstad

    Litt mye sukker ,Kan det reduseres ?

    • Elle

      Du trenger sukkeret for strukturene skyld. Men den kan sikkert byttes ut med samme mengde sukrin 😉

      • Anne Cathrine

        Takk for tipset 👍

    • Anne Cathrine

      Vi anbefaler stort sett å følge oppskriften første gang den lages for å få det beste resultatet. Dersom du vil redusere sukkermengden så kan du kanskje forsøke med halv porsjon først slik at du ser hvordan resultatet blir? Lykke til med baksten 😊

  • Grethe Lian

    Skal prøve, er det ok å ha peanøtter i??

    • Anne Cathrine

      Det har vi ikke prøvd, men hvis du vil ha litt ekstra «krønsj» så er det ikke så dumt å drysse noen finhakkede peanøtter på toppen av kjeksene før de stekes. Hvis du vil tilsette det i deigen anbefaler jeg at du gjør det på en mindre bit først slik at du vet at det fungerer først. Lykke til med baksten 😊

  • Liv Kirsti Gabrielsen

    Er disse kjeksene glutenfrie?

    • GK

      Peanøttsmør er glutenfritt, så ja dette er glutenfrie kjeks. Gode var de også! 😊

    • Anne Cathrine

      Ja, det er de 😊 Lykke til med bakingen!

  • Dina

    Kan man fryse ned og ta opp i helgen feks?

    Hvor lenge holder de seg på kjøkkenbenken?

    Hvordan skal de oppbevares?:)

    Tenkte å lage de og kombinere d m vaniljeis i en skål. Tror du d vil smake eller er kjeksene for stive så d r enklere å bare spise de som d r?

    • sorsig

      Hei Dina, takk for spørsmål! De kan godt fryses, men er redd de mister noe av sprøheten. Oppbevar dem helst i kjøleskapet i lufttett boks. Der bør de kunne holde seg gode i minst 4-5 dager. Vaniljeis med peanøttkjeks hørtes helt nydelig ut 😋 Hva med et lite dryss hakkede peanøtter på topp? Lykke til!

  • Irene Larsen

    Burde stått anntall i oppskriften.

    • Anne Cathrine

      Beklager sen tilbakemelding, Irene 😅
      Takk for innspillet. Vi ha nå lagt til ca. hvor mange kaker denne oppskriften blir. God bakelyst 😊

  • Ida

    Hvilken temperatur skal disse stekes på?

    • Ida

      Så nå at det sto øverst i oppskriften! Nevermind!

      • Karina

        😊 Fort gjort! God bakelyst!