Pepperkaker med peanøttsmør
Vi har gjort en liten vri på de klassiske pepperkakene og tilsatt peanøttsmør i deigen. Resultatet er fantastisk fyldige og litt søtsalte pepperkaker, som fort kan bli en ny juletradisjon. Oppskriften gir cirka 60 pepperkaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Deig
1. Bland sammen mel, ingefær, kanel, nellik, pepper og bakepulver i en bolle.
2. Tilsett sirup, romtemperert Melange og Mills Peanut Butter, og elt deigen sammen til Melange er godt innarbeidet i deigen.
3. Pisk sammen brunt sukker og egg, og tilsett i deigen. Elt deigen videre til den er glatt og fin.
4. Vil du ha litt ekstra tekstur i pepperkakene kan du hakke peanøtter og tilsette dette i deigen tilslutt.
5. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Utbaking
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er cirka 0,3 centimeter tykk. Stikk ut pepperkaker og fjern overflødig deig.
3. Kjevle ut og stikk ut pepperkaker til det ikke er mer deig igjen.
4. Stek pepperkakene på midterste rille i 12 til 15 minutter. La de avkjøle før servering eller oppbevar dem i en lufttett boks med lokk.
Det er ikke opplyst i fremgangsmåten når sirupen skal tilsettes.
Hei Helen! Beklager sent svar på denne. Takk for at du har et våkent øye, for her var sirup falt ut av teksten. Sirupen skal blandes inn sammen med Melange og Mills Peanut Butter i punkt 2. Oppskriften er nå rettet, takket være deg. God førjulstid! 🙂