Rekesalat
Enkel
10 min
Har du rester igjen etter rekefesten? Lag en deilig hjemmelaget rekesalat med majones, dill og sitron. Den friske salaten holder seg fint i kjøleskapet i noen dager og er nydelig restemat til frokost, brunsj og lunsj. 1 porsjon er nok til et stort rekesmørbrød, eller to små brødskiver. 500 gram reker med skall tilsvarer ca. 200-250 gram ferdigpillede reker.
Ingredienser
2 porsjon
0.5 dl Mills Ekte Majones
0.5 dl lettrømme
1 ss fersk dill, finhakket
0.5 ts sitronsaft
0.25 ts pepper
500 gram reker med skall
Produkter i oppskriften
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951.
Les mer
Slik gjør du
1. Rør sammen Mills Ekte Majones, lettrømme og finhakket dill. Smak til dressingen med sitronsaft og pepper.
2. Rens rekene og ha i en bolle.
Tips!
Rør inn dressingen og smak til med salt om nødvendig. Synes du det kan blir for mye dressing? Ikke tilsett all dressingen med en gang, men rør inn litt og litt til du synes du har passe mengde.
4. Server på godt brød.
Med sweet chillisaus tilsatt og hvitløk svinger det av sausen, ned litt finstrimlet salat og rødløk, blir dette en 6-stjerner,
Det høres nydelig ut, Unni! Takk for gode smaksforslag i rekesalaten, og lykke til med matlagingen 🙂
Lurer på hvordan det kan bli opptil 250 gram reker etter 500 gram med skall. Jeg fikk 150 gram….
Hei Aage! Ja, reker vil variere i vekt som ferdig skrelt, og det kommer også an på om de er frosne eller ferske. Så her gjelder det å justere underveis, og ta forbehold, og kjøpe inn nok reker. Lykke til!
Rødløk og egg hever kvaliteten
Ja, det høres nydelig ut, Astrid! Takk for tipset, og lykke til med rekesalaten 🙂
Det blir flytene rekesalat med denne oppskriften. Salaten kan helles på skiva
Hei Ken! Det var leit å høre at du ikke er helt fornøyd med oppskriften. Rekene inneholder ofte mye væske, og de må være så tørre som mulig før de blandes med resten av ingrediensene. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂