Snickerssnurrer
Kombinasjonen av peanøtt, sjokolade og karamell er nydelig, og sammen med fersk gjærbakst blir det helt uimotståelig. Prøv denne oppskriften på snickerssnurrer i form neste gang du vil overraske venner eller familie med noe ekstra godt! Oppskriften gir cirka 20 store snickerssnurrer.
Ingredienser
Bolledeig
Fyll
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bolledeig
1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk (fingervarm) og sukker og rør til du har rørt ut gjæren. La blandingen stå på kjøkkenbenken i ti minutter.
2. Tilsett kald Melange i terninger, salt og kardemomme. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og hell i mel, litt etter litt, til du har en smidig deig. Elt deigen i maskin i cirka fem minutter, eller ti minutter for hånd.
3. Dekk bollen med deigen med plastfolie og sett til heving på et lunt sted i minimum 30 minutter.
Fyllet
1. Rør sammen romtemperert Melange, hakket sjokolade og peanøttsmør i en bolle.
2. Kjevle ut deigen til to rektangeler på cirka 40 x 20 cm.
3. Smør fyllet jevnt utover de to rektanglene. Rull så rektanglene sammen til to pølser og la de heve på benken med klede over i cirka 30 minutter.
4. Forvarm ovnen til 200 grader.
5. Skjær hver pølse i ti deler. Sett snurrene på høykant i en form på cirka 35 x 25 cm kledd med bakepapir. Sett bollene med litt avstand i formen slik at de får plass til å ese ut i ovnen.
6. Pensle bollene med et sammenpisket egg.
7. Stek bollene midt i ovnen i cirka 20 minutter.
8. La snurrene avkjøle på en rist.
9. Hell karamellsaus over bollene og dryss hakkede peanøtter over. Server og nyt!
Supergod😍
Alltid gøy å få sånne gode tilbakemeldinger, Astrid, takk skal du ha, og god bakelyst! 😊