Vegansk majones på tre minutter
Enkel
5 min
Egg er som kjent en av hovedingrediensene i majones, men det er faktisk mulig å lage den uten. Med denne oppskriften har du en tykk og fyldig vegansk majones på kun tre minutter!
Ingredienser
1 porsjon
1 ss dijonsennep
1 ts hvitvinseddik
1 dl soyamelk, usøtet
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
Slik gjør du
1. Rør sammen dijonsennep, hvitvinseddik og soyamelk, og ha i et høyt smalt miksebeger.
2. Sett stavmikseren godt ned i og hell på oljen.
3. Kjør stavmikseren til det begynner å tykne og beveg den gradvis oppover slik at all oljen blir blandet inn. Kjør til en tykk majones.
4. Smak til med salt og pepper.
5. Oppskriften gir cirka 4 dl ferdig majones.
Kan vanlig melk brukes og få like god majones?
Hei Aud! Du kan bruke vanlig melk isteden for sojamelk, men vær oppmerksom på at majonesen ikke lenger vil være vegansk. Lykke til! 🙂
Kan jeg bruke noe annet enn soyamelk?
Mandelmelk, kokosmelk e.l?
Hei Kristine! Du kan gjerne bruke mandelmelk i denne oppskriften. Lykke til! 🙂