1. Temperatur
For å lykkes med å koke egg, må du ta hensyn til om eggene kommer rett fra kjøleskapet eller om de er romtempererte. Egg bør bo i kjøleskapet, men kan overnatte eller campe inntil en uke på kjøkkenbenken. Romtempererte egg sprekker ikke så lett, er enklere å skrelle og gir mer luftig bakst. Jo større egget er, jo tynnere er skallet. Derfor bør store egg alltid tempereres før koking.
2. Bruk rent vann
Ved å ha salt eller eddik i vannet, øker vannets koketemperatur og det kan gi seig eggehvite.
3. Kalde egg i kaldt vann, varme egg i varmt vann
Har du kalde egg, legger du eggene i kaldt vann og koker opp. Da øker eggets temperatur gradvis med vannet og faren for sprukket eggeskall minimeres. Har du tempererte egg, koker du opp vannet først og deretter legger du eggene forsiktig ned i vannet. Bruk gjerne en skje for å unngå at skallet sprekker.