Tre hjemmelagde burgere med digg dressing
En god, hjemmelaget burger fortjener en skikkelig digg dressing av majones. Enten du går for en klassisk cheeseburger, en saftig kyllingburger eller en smakfull baconburger, så er en deilig og smaksrik majones prikken over i-en og det som sørger for å løfte burgeren til nye høyder.
Cheeseburger med hvitløksmajones
Er du blant dem som elsker en skikkelig hjemmelaget cheeseburger bør du prøve denne oppskriften. Hemmeligheten ligger i den fyldige hvitløksmajonesen som harmonerer perfekt med den salte osten og det saftige kjøttet.
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
DU TRENGER:
Burger:
- 1 egg
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss Mills Soyaolje
- 4 skiver cheddar
- 4 hamburgerbrød
- 4 salatblader av crispisalat
- 8 skiver tomat
- 1 liten rødløk i skiver
- 8 sylteagurkskiver
Hvitløksdressing:
- 165 gram Mills Majones
- 1 stort (eller to små) fedd fersk hvitløk, presset
Tips!
Fersk hvitløk gir frisk og mild lukt, mens litt gammel hvitløk fort kan gi sterk og stram smak. His hvitløken har grønn kjerne og har krympet litt i skallet sitt, er den mest sannsynlig gammel
SLIK GJØR DU:
Burger:
- Pisk egget og bland det med kjøttdeig, salt og pepper i en bolle. Ikke kna deigen for mye, da kan burgerne bli for kompakte.
- Del deigen i fire og form den til runde burgere.
- Varm opp en stekepanne med Mills Soyaolje på middels varme. Stek hamburgerne i cirka 5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.
- Legg på en skive ost på hver burger og legg så et lokk over pannen for at osten skal smelte.
- Del burgerbrødene i to og varm snittflaten i tørr panne.
Hvitløksmajones:
- Lag hvitløksmajonesen ved å blande sammen Mills majones og presset hvitløk.
- Server burgerne i hamburgerbrød med crispisalat, hvitløksmajones, og skiver av tomat, rødløk og sylteagurk. Smør gjerne litt hvitløksmajones på snittflaten på burgerbrødtoppen om du vil ha en ekstra saftig burger.
Kyllingburger med urtemajones
Timian og persille er krydderurter som passer spesielt godt til kyllingens delikate smak. I denne burgeren bruker vi kyllingfilet og ikke kjøttdeig av kylling for å få en saftig burger med rene smaker. Du kan selv velge om du bruker kyllingfileten hel eller skåret i store skiver.
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
DU TRENGER:
Burger:
- 4 kyllingfileter
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss Mills Soyaolje
- 4 skiver bacon
- 2 avocado, i skiver
- 4 hamburgerbrød
- 50 gram ruccolasalat
Urtedressing:
- 165 gram Mills Majones
- 1 ts fersk timian, finhakket
- 1 ts fersk persille, finhakket
- 1 ts sitronsaft
- 1 fedd fersk hvitløk, presset
SLIK GJØR DU:
Burger:
- Dryss på salt og pepper på kyllingfiletene.
- Varm opp en stekepanne med Mills Soyaolje på middels varme. Stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side for å få smakfull stekeskorpe.
- Legg på et lokk eller dekk stekepannen med aluminiomsfolie, og skru ned til lav temperatur. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter, avhengig av tykkelsen på kyllingfileten. Bruk gjerne et steketermometer. Når kjernen holder 68 grader er kyllingfileten klar.
- Skjær kyllingfiletene i tykke skiver eller servere hele fileten i burgeren.
- Stek baconskiver i en stekepanne på middels varme i cirka 2 minutter på hver side, eller til du har fått ønsket konsistens. Legg baconet på kjøkkenpapir for å trekke ut overskuddsfett.
- Del avokadoen i skiver.
- Stek snittflatene på burgerbrødene i en tørr panne i cirka to minutter.
Urtemajones:
- Lag urtemajonesen ved å blande sammen majones, finhakket timian og persille, sitronsaft og presset hvitløk.
- Server kyllingburgerne i hamburgerbrød med ruccolasalat, kyllingfilet, urtemajones, bacon og skiver av avokado på toppen. Smør gjerne litt urtemajones på snittflaten på burgerbrødtoppen om du vil ha en ekstra saftig burger.
Baconburger med chilimajones
Denne hjemmelagde burgeren er toppet med bacon og en chilimajones som gir et ekstra kick til burgeren. Du kan lage chilimajonesen så mild eller så sterk som du selv ønsker, og prøv deg gjerne frem når du blander sammen majones. Vi har brukt både chilisaus og hakket chili for å gi burgeren ekstra mye smak og farge.
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
Vanskelighetsgrad: Enkel
DU TRENGER:
Burger:
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 egg
- 4 ss Mills Soyaolje
- 8 striper bacon
- 4 hamburgerbrød
- 4 blader crispisalat
- 8 skiver tomat
- 1 liten løk, skåret i skiver
- 2 avocado, skåret i skiver
Chilimajones:
- 165 gram Mills Majones
- 1 ss sriracha chilisaus
- 1 ts sitronsaft
- 1 chili, finhakket
SLIK GJØR DU:
Tips! Burgeren er laget av svinekjøttdeig, men du kan fint bruke kjøttdeig av storfe eller kyllingkjøttdeig om du foretrekker det.
Burger:
- Ha svinekjøttdeig, salt, pepper og egg i en bolle, og bland det godt sammen. Form massen til fire runde burgere.
- Varm opp en stekepanne med Mills Soyaolje på middels varme. Stek hamburgerne i cirka 5 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.
- Stek bacon i en stekepanne på middels sterk varme i to minutter på hver side, eller til du har ønsket konsistens. Legg baconet på kjøkkenpapir for å trekke ut overskuddsfett.
- Stek snittflatene på burgerbrødene i en tørr panne i cirka to minutter.
Chilimajones:
- Ha Mills Majones, chilisaus, sitronsaft og finhakket chili i en bolle og rør godt sammen.
- Server baconburgerne i hamburgerbrød med salat, chilimajones, tomat, bacon, og skiver med løk og avokado. Smør et lag chilimajones på snittflaten på burgerbrødtoppen om du vil ha en ekstra saftig burger.