Brokkolisalat med eple og bacon

Enkelt
20 min.
En god brokkolisalat har en perfekt balanse av søtt, salt og syrlig. I denne varianten har vi tilsatt bacon, eple, nøtter og majones for å oppnå nettopp det. Brokkolisalat kan spises like som et lite måltid i seg selv, men passer også perfekt som tilbehør til kylling, kjøtt og fisk. Om du ønsker et kjøttfritt alternativ kan du fint sløyfe bacon.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Stek bacon på medium varme i stekepanne, til det er godt stekt. Legg den ferdigstekte baconen på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig stekefett. Dette gjør at det holder seg sprøtt.

  2. Fjern stilken på brokkolien og del den i små buketter. Fjern kjernen på eplet og del det i små terninger.

  3. Rist hasselnøttene lett i en varm, tørr panne og grovhakk.

  4. Rør sammen Mills majones, sukker og eddik. Vend brokkolibiter, epleterninger, grovhakkede hasselnøtter og tørkede tranebær inn i dressingen.

  5. Dryss sprøstekbacon over salaten og server.

Antall porsjoner:

  • 200 gram smårettbacon
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk eple
  • 50 gram hasselnøtter
  • 50 gram tørkede tranebær (kan erstattes med rosiner)
  • 1 pose Mills Ekte Majones
  • 1 ts sukker
  • 2 ss eplesidereddik

Produkter i oppskriften

Mills ekte majones tube. Foto.

Mills Ekte Majones

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Sommersalat med reker

Enkelt
15 min.

Waldorfsalat med granateple

Enkelt
30 min.

Pastasalat med pesto

Enkelt
30 min.