Byggrynsgrøt med peanøttsmør

Enkelt
40 min.
Byggrynsgrøt gir en god start på dagen og er en frokost som holder deg mett lenge. I denne varianten har vi tilsatt Mills Peanut Butter, for å grøten gir en ekstra rik og smak smak. Topp med friske bær, peanøttsmør, banan, kokos og sprø gresskarkjerner, eller finn din egen favorittopping. Grøten er enkel å lage, men husk at byggrynene må bløtlegges kvelden før!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Legg byggryn i dobbel mengde vann over natten eller i rundt 8 timer. Bruker du kokende vann kan utvanningstiden kortes ned til halvparten av tiden.

  2. Hell av det overflødige bløtleggingsvannet og rør sammen byggryn, melk, peanøttsmør og vaniljeekstrakt i en kasserolle.

  3. Kok opp under omrøring, senk temperaturen og la grøten småputre i cirka 30 minutter til du har en tykk og fin grøt. Rør av og til. Smak til med litt salt.

  4. Hell grøten over i en serveringsbolle og topp med peanøttsmør, bringebær, banan i skiver, blåbær, kokosmasse og gresskarkjerner.

  5. Tips! Lager du mer enn 1 porsjon byggrynsgrøt, eller har igjen rester, så kan du oppebevare grøten i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil to dager. Tilsett litt ekstra væske ved behov ved oppvarming.

  6. Tips! Dersom du ikke har tid til å la hele byggryn ligge i bløt til dagen kan du bruke lettkokte byggflak i stedet. Flakene trenger ikke bløtlegging og kokes også raskere. For å lage grøt med byggflak trenger du kun dobbelt så mye væske som korn.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter

Mills Peanut Butter

Comments

Lignende oppskrifter

Kjøleskapsgrøt med banan og peanøttsmør

Enkelt
10 min.

Chiapudding med peanøttsmør og bringebær

Enkelt
75 min.

Havregrøtmed peanøttsmør

Enkelt
10 min.