Enkel ostekake med peanøttsmør

Enkelt
30 min.
Denne enkle ostekaken med peanøttsmør, sjokolade og kjeksbunn er en luftig drøm av en kake. Den er enkel å røre sammen, krever ingen steking i ovn, og blir garantert en suksess på kakebordet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Tips! La kremost og peanøttsmør stå på benken 1 time før du starter, så konsistensen er myk og enklere å piske. Kremfløten derimot bør være kald ellers vil den ha problemer med å bli til krem. Det er fordi fettet er for varmt og ikke klarer å holde på luftboblene som dannes når du pisker.

Kjeksbunn:

  1. Fest bakepapir i bunnen av en springform på 22 cm i diameter.

  2. Mal kjeks og peanøtter i en foodprosessor til du får små smuler. Har du ikke foodprosessor , kan du legge kjeksene i en pose og knuse dem med en kjevle eller glassflaske, og finhakke peanøttene.

  3. Ha kjeks- og peanøttsmulene i en bolle og bland godt sammen med flytende Melange med smør.

  4. Press kjeksmassen lett ned i kakeformen med undersiden av et glass for eksempel. Bunnen skal pakkes tett men ikke for kompakt. Sett formen med kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem:

  1. Ha romtemperert kremost, peanøttsmør og sukker i en kjøkkenmaskin med visp. Kjør til sukkeret har løst seg opp og du har en jevn og fin ostemasse.

  2. Pisk kald kremfløte til en stiv og luftig krem. Rør kremen forsiktig inn i oste- og peanøttmassen uten å miste for mye av luftigheten.

  3. Grovhakk mørk sjokolade og vend inn i ostekremen.

  4. Fordel ostekremen jevnt utover kakebunnen. Dekk formen med plastfolie og sett kaldt i minst 6 timer, gjerne over natten. Har du dårlig tid kan kaken settes et par timer i frysen til den har satt seg.

  5. Pynt ostekaken med grovhakkede peanøtter og mørk sjokolade før servering.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Peanøttostekake i glass

Enkelt
20 min.

Sjokoladefondant med peanøttsmør

Middels
20 min.

Peanøttkaramellsaus

Enkelt
10 min.