Fylt butterdeig med frisk eggesalat

Enkelt
35 min.
Fylte butterdeigskopper, eller «vol au vent» som de også er kjent som, ser imponerende ut, men er overraskende enkle å lage. Vi har fylt de med en frisk eggesalat som passer både til frokost, brunsj og til koldtbordet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Varm opp ovnen til 200 grader.

 2. Kok eggene i cirka 10 minutter til de er hardkokte og avkjøl.

 3. Best resultat får du ved å bruke et muffinsbrett, men du kan også lage disse uten. Muffinsbrettet hjelper butterdeigen å holde seg på plass under steking slik at de blir så rette så mulig.

 4. Stikk ut sirkler av butterdeigen på cirka 4 centimeter i diameter ved å bruke en kakeutstikker eller et smalt glass. Du skal få minst 18 hele sirkler av butterdeigsplatene.

 5. Hold 6 av disse sirklene hele, mens du stikker ut mindre sirkler på cirka 2 centimeter i diameter på resten, slik at de får et hull i midten. Pensle alle sirklene godt med flytende Melange.

 6. Legg de hele sirklene i bunnen av en muffinsform, eller rett på et bakepapir dersom du ikke har muffinsform. Prikk bunnene med en gaffel, for å unngå at de hever seg opp like høyt som sidene. Legg deretter på to sirkler med hull oppå de hele.

 7. Stek i ovnen i 10 minutter og avkjøl på en rist.

Eggesalat:

 1. Finhakk vårløken. Ha majones, vårløk, sitronsaft, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.

 2. Finhakk de kokte eggene og vend de inn i majonesblandingen.

 3. Fyll de stekte butterdeigene med eggesalaten og server.

 4. Tips! Overflødig butterdeig kan fryses på nytt, slik at du kan bruke restene ved en annen anledning.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter