
Fylt butterdeig med frisk eggesalat
Slik gjør du
-
Varm opp ovnen til 200 grader.
-
Kok eggene i cirka 10 minutter til de er hardkokte og avkjøl.
-
Best resultat får du ved å bruke et muffinsbrett, men du kan også lage disse uten. Muffinsbrettet hjelper butterdeigen å holde seg på plass under steking slik at de blir så rette så mulig.
-
Stikk ut sirkler av butterdeigen på cirka 4 centimeter i diameter ved å bruke en kakeutstikker eller et smalt glass. Du skal få minst 18 hele sirkler av butterdeigsplatene.
-
Hold 6 av disse sirklene hele, mens du stikker ut mindre sirkler på cirka 2 centimeter i diameter på resten, slik at de får et hull i midten. Pensle alle sirklene godt med flytende Melange.
-
Legg de hele sirklene i bunnen av en muffinsform, eller rett på et bakepapir dersom du ikke har muffinsform. Prikk bunnene med en gaffel, for å unngå at de hever seg opp like høyt som sidene. Legg deretter på to sirkler med hull oppå de hele.
-
Stek i ovnen i 10 minutter og avkjøl på en rist.
Eggesalat:
-
Finhakk vårløken. Ha majones, vårløk, sitronsaft, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
-
Finhakk de kokte eggene og vend de inn i majonesblandingen.
-
Fyll de stekte butterdeigene med eggesalaten og server.
-
Tips! Overflødig butterdeig kan fryses på nytt, slik at du kan bruke restene ved en annen anledning.
Antall porsjoner:
- 4 stk egg
- 450 gram butterdeigsplater
- 2 ss Flytende Melange
- 2 stk vårløk
- 165 gram Mills Ekte Majones
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Kommentarer