
Iskake med peanøtter og sjokolade
Slik gjør du
Bunn:
-
Sett ovnen på 175 grader.
-
Piske eggehvitene stive med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Øk hastigheten til høy og tilsett melisen. Pisk videre i 1 minutt.
-
Varm opp peanøttsmøret i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen på middels styrke til det er flytende. Vend det forsiktig inn i eggehvitemassen.
-
Legg bakepapir på bunnen på en 24 cm kakeform. Ha eggehvitemassen over i kakeformen og stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter.
-
La bunnen avkjøle helt før du tilsetter iskremblandingen.
Iskrem:
-
Legg gelatinplatene i en bolle og dekk de helt med kaldt vann. La de stå i 5 minutter.
-
Klem ut vannet av gelatinplatene og bland de sammen med kokende vann slik at gelatinen smelter. La den stå i romtemperatur.
-
Pisk sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle.
-
Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker i en annen bolle. Vend eggeplommeblandingen forsiktig inn i kremfløten.
-
Hakk sjokoladen i små biter og vend den forsiktig inn i iskremblandingen.
-
Hell over den smeltede gelatinblandingen i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.
-
Ha iskremblandingen over i kakeformen med den avkjølte bunnen. Dekk til med folie eller plast, og la den stå i fryseren i minst 4 timer.
Servering:
-
Smelt sjokolade i en kjele og fordel den over toppen av iskaken. Dryss over salte peanøtter.
-
Tips! La iskaken stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering, så får den perfekt serveringstemperatur.
Antall porsjoner:
- BUNN:
- 4 stk eggehviter
- 150 gram melis
- 150 gram Mills Peanut Butter
- ISKREM:
- 4 stk gelatinplater
- 4 stk eggeplommer
- 100 gram sukker
- 4 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 0.5 dl kokende vann
- 100 gram mørk kokesjokolade
- TOPPING:
- 50 gram mørk kokesjokolade
- 3 ss salte peanøtter
Produkter i oppskriften

Denne ser bare rågod ut!
Så enkelt å bruke peanøttsmør fremfor å hakke nøtter til bunnen 🤩
Hyggelig at det frister, Hanne, lykke til! 🙂