Leverpostei med hjemmesyltet agurk

Enkelt
45 min.
Sylteagurk er klassisk tilbehør til leverpostei, og når den nå er i sesong, er det enkelt å lage sin egen. Da kan du også krydre laken akkurat slik du ønsker det. Det er dessuten veldig enkelt å lage hjemmesyltet agurk, så lenge du har tålmodighet til å vente på at de blir klare.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bland sammen vann og salt til en saltlake. Legg sylteagurkene i saltlaken og la dem ligge i 30 minutter.

Hell av vannet og skyll agurkene. Hvis du ønsker å dele agurkene i skiver eller strimler, kan du gjøre dette nå. Du kan også beholde dem hele, alt etter hvor store agurkene er.

Kok opp eddik og sukker sammen med laurbærblader, sennepsfrø og pepperfrø. La væsken avkjøle.

Ha sylteagurkene i en lufttett beholder, hell over laken og lukk beholderen.

Oppbevar agurkene mørkt og kjølig, og nyt dem sammen med en brødskive med leverpostei etter 2 til 3 uker. Uåpnet beholder holder i inntil 6 måneder.

Antall porsjoner:

  • 5 dl kaldt vann
  • 50 gram salt
  • 500 gram sylteagurk
  • 0.5 liter eddik 7%
  • 150 gram sukker
  • 2 stk laurbærblader
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts sorte pepperfrø
  • 2 skiver brød
  • 1 pk Mills Ovnsbakt Leverpostei

Produkter i oppskriften

Mills Ovnsbakt Leverpostei

Kommentarer

  • User
    Mona Askerød

    Hei! Lagde nettopp disse, og gleder meg til å smake om etpar uker. Jeg tenkte bare å tipse om at det kanskje er en ide å presisere om det skal brukes 7% eller 35% eddik. Jeg gikk ut fra at det var 7, og blanda ut min 35 med vann 😊

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Mona, så gøy at du ville prøve denne 🙂 Og takk for godt innspill, vi oppdaterer så snart som mulig. Riktig fin helg til deg 🌸

Lignende oppskrifter

Egg- og purresalat

Enkelt
20 min.

Rundstykke med peanøttsmør, banan og jordbær

Enkelt
5 min.

Peanøttknekkebrød

Enkelt
90 min.