Peanøttkaramellsaus

Enkelt
10 min.
Denne salte peanøttkaramellsausen er perfekt for deg som er glad i salt karamell og peanøtter! Den er enkel og rask å røre sammen, og passer perfekt som topping på iskrem, ved siden av eplekake eller andre kaker, eller som en deilig dipp til frukt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha sukker, brunt sukker, kremfløte og Flytende Melange med smør i en tykkbunnet kjele, og kok opp på middels høy varme under omrøring. La blandingen småkoke i 3-4 minutter. Husk å røre blandingen hele tiden slik at sukkeret smelter og sausen ikke brenner i bunnen.

  2. Tilsett peanøttsmør og salt i blandingen, og rør konstant over lav varme i 3-4 minutter.

  3. Legg kuler av is i en skål og hell over den varme peanøttkaramellsausen. Server gjerne toppet med peanøtter.

  4. Tips! Har du mer igjen av peanøttkaramellsausen kan du ha den på glass og oppbevare sausen i kjøleskapet til senere.

Antall porsjoner:

Comments

Lignende oppskrifter

Iskake med peanøtter og sjokolade

Middels
60 min.

Hjemmelaget pinneis med banan og peanøttsmør

Enkelt
20 min.

Sjokolademilkshake med peanøttsmør

Enkelt
10 min.