Pommes frites med varm cheddardipp

Middels
60 min.
Gode pommes frites er sprø utenpå og myke inni. Dette oppnår du ved å koke potetene møre først, for så å sile av vannet og la all fuktighet dampe ut av poteten før du friterer dem. Når potetene er fritert er det viktig å la oljen renne godt av potetene for at de ikke skal bli myke. Server dem med en varm og kremet cheddardipp for å ta smaksopplevelsen til nye høyder.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Pommes frites:

 1. I denne oppskriften har vi brukt 8 poteter som tilsammen utgjør 2,4 kg.

 2. Skrell potetene og skjær dem i staver på cirka 6 x 2 centimeter. Skyll potetstavene godt i iskaldt vann for å få dem til å slippe noe av stivelse, som lett kan bli brent.

 3. Kok opp potetstavene i en gryte med kaldt vann. La potetstavene koke til de er møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg før du fortsetter. Dette tar cirka 10 minutter.

 4. Varm en kjele med olje til temperaturen er cirka 160 grader. Du kan teste ved å stikke et treskaft i oljen. Bobler det godt rundt skaftet er oljen varm nok. Se tips nederst i saken på hvordan du trygt friterer poteter.

 5. Friterer en fjerdedel av potetstavene. Har du all poteten i oljen med en gang, så vil temperaturen synke og potetene blir kokt istedenfor fritert.

 6. Når potetstavene føles lettere i vekt og har fått en fin og gyllen skorpe tar du dem ut med en hullsleiv. Legg dem over på en rist med kjøkkenpapir.

 7. Når du har fritert alle potetstavene legger du alle sammen tilbake i gryten og friterer i cirka fem minutter til, for å gi dem ekstra farge og knas.

 8. Ta pommes fritesene ut og legg dem over på en rist med tørkepapir. Salt dem med lett hånd mens de er varme.

Varm cheddardipp:

 1. Lag varm cheddardip ved å blande sammen revet cheddar, Mills majones, rømme og hakket jalapeno i en gryte med slippbelegg på middels varme.

 2. Rør under oppvarming til osten er smeltet og du har en jevnt blandet dipp.

 3. Server pommes fritesene som tilbehør til hamburger eller med som snacks sammen med dippen.

Antall porsjoner:

 • POMMES FRITES:
 • 8 stk poteter, store og kokefaste (asterix, amandine eller beate)
 • 1 liter rapsolje
 • 1 ts salt
 • VARM CHEDDARDIPP:
 • 2.5 dl cheddar, revet
 • 1 dl Mills Ekte Majones
 • 1 dl rømme
 • 2 ss jalapeno, hakket

Produkter i oppskriften

Mills ekte majones tube. Foto.

Mills Ekte Majones

Kommentarer

Lignende oppskrifter