Saftig sjokoladekake med majones
Enkel
1 t
Om du aldri har prøvd majones i sjokoladekakerøra har du noe godt i vente! Egget og oljen i majonesen gjør sjokoladekaken supersaftig og eddiken bringer frem sjokoladesmaken. Topp den med en deilig kremet sjokoladeglasur og forvent applaus når gjestene har fått tatt den første biten.
Ingredienser
1 porsjon
Sjokoladekake
3 stk egg
350 gram sukker
300 gram hvetemel
100 gram bakekakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 gram Mills Ekte Majones
3 dl kefir
Sjokoladeglasur
Produkter i oppskriften
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951.
Les mer
Slik gjør du
Sjokoladekake
1
Sett ovnen på 200 grader.
2
Pisk egg og sukker til eggedosis.
3
Ha i mel, kakao, natron, bakepulver, vaniljesukker, Mills majones og kefir, og visp sammen til en glatt røre.
4
Ha røren i en smurt springform (26 centimeter) og stek i ovnen i cirka 45 minutter.
5
Avkjøl sjokoladekaken og kle den med fyldig sjokoladeglasur.
Noen som har prøvd denne med glutenfritt mel?
Hei Kristin! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke glutenfritt mel i denne. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du baker denne 🙂
Kan den fryses med glasuren på?
Hei Synøve! Sjokoladekake bør helst fryses uten melisglasur ettersom denne kan få en uønsket konsistens etter tining. Ta ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Legg på glasur og pynt samme dag. Lykke til! 🙂
Har blii en favoritt
Så hyggelig å høre at kaken har blitt en favoritt hos deg, Liv Anny! Takk for deling, og lykke til med bakingen! 😊
Den er blitt en favoritt her👍🏻 anbefales👍🏻
Hei Arnhill! Det var hyggelig å høre at sjokoladekaken er blitt en favoritt hos deg! God bakelyst! 🙂
Hvor kommer eddiken inn her?..
Hei Rakel! Eddik er ingrediens i majonesen, og den bringer frem sjokoladesmaken. Lykke til hvis du baker denne! 🙂
Kan denne fryses, uten glasur.
Tenker å lage brudekake av den, men da lage bunnene på forhånd.
Hei Merethe! Ja, det går fint å fryse denne. Lykke til med brudekaken! 🙂
Nydelig, saftig god kake..majones kan brukes i flere oppskrifter til formater og langpannekaker…
Hei Marit! Så hyggelig å høre at kaken smakte, og at du bruker majones i flere typer kaker! Lykke til, og god bakelyst! 🙂
Hei Marit 🙂 Har du oppskrift på det/ lang pannekaker? 🙏🙂