Havregrøt med peanøttsaus, kokos og blåbær

Enkelt
10 min.
Havregrøt er alltid en god start på dagen. Det er raskt å lage, smaker godt og metter godt. Hva med å gi klassikeren en ny vri neste gang? Lag grøten på kokosmelk og topp den med peanøttsmør og blåbær så har du en perfekt kombinasjon av søtt og salt.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Havregrøt:

  1. Rør sammen lettkokte havregryn, kokosmelk, vann og salt i en kasserolle.

  2. Kok opp mens du rører forsiktig slik at grøten ikke svir seg.

  3. Senk temperaturen og la grøten småkoke i cirka 5 minutter, til du har oppnådd ønsket konsistens. Rør om underveis.

Peanøttsaus:

  1. Varm opp peanøttsmør, lønnesirup og vann til en enkel peanøttsaus i en liten kjele eller i en skål i mikrobølgeovn.

  2. Topp den ferdige havregrøten med peanøttsaus, ferske blåbær, kokosflak og et lite dryss malt kanel.

Antall porsjoner:

  • Havregrøt:
  • 1.5 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl kokosmelk
  • 0.5 dl vann
  • 0.25 ts salt
  • Peanøttsaus:
  • 1 ss Plantego' Peanøttsmør
  • 0.5 ss lønnesirup
  • 2 ss vann
  • Topping:
  • 50 gram ferske blåbær
  • 1 ss kokosflak
  • 0.25 ts malt kanel

Produkter i oppskriften

Plantego' Peanøttsmør

Plantego’ Peanøttsmør

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Chiapudding med peanøttsmør og blåbær

Enkelt
5 min.

Energikuler med peanøttsmør og sesamfrø

Enkelt
70 min.

Veganske pannekaker med peanøttsmør

Enkelt
45 min.