
Eltefrie blåbærstykker
Slik gjør du
-
Bland sammen mel, havregryn, gjær og salt i en stor bakebolle.
-
Rør sammen vann og honning. Hell over det tørre og rør sammen med en slikkepott til du har en jevn deig.
-
Dekk bollen med plast og la den stå til heving på kjøkkenbenken i 10 timer, eller 18 til 24 timer i kjøleskapet.
-
Velt deigen ut på godt melet underlag. Brett deigen flere ganger over seg selv. Tilsett nok mel til at deigen blir fast nok til å kjevles.
-
Kjevle deigen til et stort rektangel på cirka 50×40 centimeter.
-
Ha frosne blåbær i en bolle og dryss over litt hvetemel. Et tynt lag mel gjør at bærene væsker litt mindre når de stekes.
-
Riss opp to linjer slik at rektangelet har tre like store deler. Fordel halvparten av blåbærene på den midterste delen.Brett deretter den venstre delen av deigen over bærene.
-
Fordel resten av blåbærene oppå deigen og brett så over den høyre delen slik at bærene er dekket og du har tre lag med deig.
-
Pensle deigpølsen med vann og dryss over store havregryn.
-
Bruk en skarp kniv til å dele deigpølsen opp i 8 til 10 emner.
-
Legg emnene på et bakepapirkledd stekebrett, dekk med kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett til etterheving i 45 minutter.
-
Forvarm ovnen til 220 grader.
-
Stek blåbærstykkene midt i ovnen, i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.
Antall porsjoner:
- 350 gram fullkornshvetemel
- 150 gram hvetemel
- 100 gram fint, sammalt rug
- 50 gram havregryn
- 0.5 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 4.5 dl vann
- 2 ss honning
- 80 gram frosne blåbær
- 0.5 ss hvetemel til blåbærene
- 2 ss havregryn til topping
Kommentarer