Fordi den er laget med rapsolje, har Soft Flora et høyt innhold av det sunne, umettede fettet. Den er utviklet spesielt med tanke på å være et godt valg for både store og små, og finnes i variantene Original, Lett og Spesial, som er både melkefri og uten soya. I tillegg har vi Soft Flora Steke og Bake, som egner seg godt til for eksempel gjærbakst, paideiger og kjeks.

Produktene fra Soft Flora fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker i Norge.

 

Soft Flora annonse fra 70-tallet

En revolusjon på frokostbordet

Da Soft Flora ble lansert i 1966 var produktet nærmest en revolusjon. Den store nyheten var at den i motsetning til smør og Melange var smøremyk rett ut av kjøleskapet, det var noe helt nytt, forteller han.

Soft Flora løste et stort og irriterende problem for forbrukerne. Samtidig hadde plantemargarinen en mild og god smak som var lett å like og dermed passet perfekt til alle typer pålegg.

Gammel Soft Flora annonse

Etter 50 år er kombinasjonen Soft Flora og brød like selvskreven på frokostbordet som i 1966. Den store forskjellen er at den originale Soft Flora margarinen nå er supplert med flere nye produkter.

På 80-tallet ble fokuset på helse og kosthold større og i 1988 ble derfor Soft Flora Lett, det ekstra sunne alternativet med ekstra lavt fett- og saltinnhold, lansert. Siden kom også Soft Flora Spesial – utviklet for dem som har intoleranse eller er allergisk mot melk og soya. Og Soft Flora Ekstra Smaksrik med fyldig og god smak av havsalt.

Rapsolje er en av de viktigste ingrediensene i Soft Flora.