Eltefritt brød til matpakken

Enkelt
120 min.
Eltefritt brød som verken trenger knaing eller langtidsheving. Resultatet er et nydelig, saftig og mettende matpakkebrød med mye smak. Brødet holder seg godt, og smaker nesten bedre en dag eller to etter baking.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør ut honningen i det lunkne vannet.

  2. Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.

  3. Bland alt det tørre godt, og hell halvparten i det våte.

  4. Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.

  5. Deigen skal være klissete, men ikke rennende.

  6. Smør en brødform på cirka 1,8 liter og hell deigen i formen.

  7. Dryss over resten av frøene og dytt dem forsiktig ned i deigen.

  8. Dekk formen med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.

  9. Stekes på 200 grader i cirka 50 minutter. Brødet skal lage en hul lyd når du banker det på toppen.

  10. La brødet stå i formen i 5-10 minutter etter du har tatt det ut av ovnen. Avkjøl så godt på rist før du skjærer i brødet for å unngå at skivene blir deigete.

Antall porsjoner:

  • 4.5 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 3.5 dl sammalt rugmel, grovmalt
  • 3 dl hvetemel, siktet
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl gresskarkjernefrø
  • 1 dl til sammen av solsikkefrø og gresskarkjernefrø til topping
  • 7 dl vann, lunkent
  • 1 ss honning

Kommentarer

  • User
    Lotte

    Veldig godt brød og lettvint, dette har blitt min favoritt:) Takk for oppskriften!

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Lotte, bare hyggelig! Ekstra gøy når oppskriften går inn som ny favoritt ❤️ Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, og ha en super dag videre 😊

  • User
    Anonym

    Ikke bake brødet styr unna faller bare sammen og klarer ikke å spise opp IKKE BRUK DENNE OPPSKRIFTEN

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei, så synd å høre at oppskriften ikke fungerte for deg. Kan det tenkes at vannet har vært noen grader for varmt? Da kan deigen overheve og falle sammen under steking.

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter

Eltefritt glutenfritt brød

Enkelt
160 min.

Eltefrie frokostbriks

Enkelt
135 min.

Eltefrie baguetter av rug

Enkelt
110 min.