Eltefritt brød til matpakken

Enkelt
120 min.
Eltefritt brød som verken trenger knaing eller langtidsheving. Resultatet er et nydelig, saftig og mettende matpakkebrød med mye smak. Brødet holder seg godt, og smaker nesten bedre en dag eller to etter baking.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør ut honningen i det lunkne vannet.

  2. Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.

  3. Bland alt det tørre godt, og hell halvparten i det våte.

  4. Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.

  5. Deigen skal være klissete, men ikke rennende.

  6. Smør en brødform på cirka 1,8 liter og hell deigen i formen.

  7. Dryss over resten av frøene og dytt dem forsiktig ned i deigen.

  8. Dekk formen med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.

  9. Stekes på 200 grader i cirka 50 minutter. Brødet skal lage en hul lyd når du banker det på toppen.

  10. La brødet stå i formen i 5-10 minutter etter du har tatt det ut av ovnen. Avkjøl så godt på rist før du skjærer i brødet for å unngå at skivene blir deigete.

Antall porsjoner:

  • 4.5 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 3.5 dl sammalt rugmel, grovmalt
  • 3 dl hvetemel, siktet
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl gresskarkjernefrø
  • 1 dl til sammen av solsikkefrø og gresskarkjernefrø til topping
  • 7 dl vann, lunkent
  • 1 ss honning

Kommentarer

  • Bruker
    Catalina

    Hei! Kan denne deigen langtidsheves?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Ja, denne deigen egner seg godt til langtidsheving også. Da er det lurt å redusere mengden gjær til 1/4 av oppgitt mengde (0,5 ts til en porsjon), og la deigen heve i bakebollen i 12-18 timer i romtemperatur før den has over i brødform og stekes. Lykke til med bakingen 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter