
Eltefritt brød til matpakken
Slik gjør du
-
Rør ut honningen i det lunkne vannet.
-
Dryss tørrgjær i vannet og la det stå i 5-10 minutter til det danner seg et kremet lag på toppen.
-
Bland alt det tørre godt, og hell halvparten i det våte.
-
Rør til du har en jevn røre, før du heller i resten av melet i flere runder.
-
Deigen skal være klissete, men ikke rennende.
-
Smør en brødform på cirka 1,8 liter og hell deigen i formen.
-
Dryss over resten av frøene og dytt dem forsiktig ned i deigen.
-
Dekk formen med plastfolie og la deigen heve i en times tid på et lunt sted.
-
Stekes på 200 grader i cirka 50 minutter. Brødet skal lage en hul lyd når du banker det på toppen.
-
La brødet stå i formen i 5-10 minutter etter du har tatt det ut av ovnen. Avkjøl så godt på rist før du skjærer i brødet for å unngå at skivene blir deigete.
Antall porsjoner:
- 4.5 dl sammalt hvetemel, finmalt
- 3.5 dl sammalt rugmel, grovmalt
- 3 dl hvetemel, siktet
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts salt
- 1.5 dl solsikkefrø
- 1.5 dl gresskarkjernefrø
- 1 dl til sammen av solsikkefrø og gresskarkjernefrø til topping
- 7 dl vann, lunkent
- 1 ss honning
Hei! Kan denne deigen langtidsheves?
Ja, denne deigen egner seg godt til langtidsheving også. Da er det lurt å redusere mengden gjær til 1/4 av oppgitt mengde (0,5 ts til en porsjon), og la deigen heve i bakebollen i 12-18 timer i romtemperatur før den has over i brødform og stekes. Lykke til med bakingen 😊