Irsk sodabrød

Enkelt
40 min.
Irsk sodabrød, eller natronbrød som det også kalles, er beviset på at du ikke trenger gjær og hevetid for å få et luftig og saftig brød. Hemmeligheten bak irenes enkle favorittbrød er natron i kombinasjon med et syrlig melkeprodukt. Denne alliansen gjør at du får rykende ferskt brød klart på 40 minutter. Perfekt når du ikke har tid til å vente på gjærbaksten.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Varm opp ovnen til 200 grader.

Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle.

Lag en grop i midten og fyll den med kefir.

Bruk en slikkepott eller en gaffel og visp inn melet i kefiren til det begynner å ligne på en deig.

Dryss litt mel over kjøkkenbenken og velt deigen oppå. Elt med hendene til du har en jevn og fin deig, ca. 2-3 minutter.

Form deigen til en rund ball og ha den over på en stekeplate med bakepapir. Bruk en kniv og lag et kryss i midten på deigen.

Stek i ovnen i 30 minutter.

La brødet hvile i 10 minutter før du nyter det sammen med favorittpålegget ditt.

Tips! Vil du ha smak på sodabrødet kan det fylles med rosiner, tørkede aprikoser, litt revet appelsin- eller sitronskall eller urter som rosmarin eller timian. Prøv deg frem og finn din favoritt.

Antall porsjoner:

  • 6 dl siktet hvetemel
  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 4 dl kefir

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Mangomuffins med havre og kokos

Enkelt
45 min.

Havrekjeks

Enkelt
45 min.

Eltefrie rundstykker

Enkelt
25 min.