Raw snickerskake
Den deilige kombinasjonen av salte peanøtter, søt karamell og fyldig sjokolade er nok grunnen til at snickerskake er blitt en stor favoritt. I denne raw food-varianten får du også det, men du slipper å bake kaken. Raw food er nemlig mat som ikke er varmebehandlet over 42 grader. I dag finnes det også egne raw food kafeer i Norge. Men du trenger ikke dra på kafe for å spise raw snickerskake, følger du denne oppskriften kan du lage den på ditt eget kjøkken!
Ingredienser
Bunn:
Karamellfyll:
Sjokoladetrekk:
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
1. Ha bakepapir i en vanlig brødform. Ønsker du heller en rund kake passer denne oppskriften til en kakeform på 20 cm i diameter.
2. Bruk en kjøkkenmaskin med k-visp til å kjøre havremel, peanøttsmør, lønnesirup og kokoskrem til en tykk, smuldrete masse.
Tips!
Kokoskrem med 24 % fett finner du gjerne i større butikker, som Meny og Mega. Om du ikke finner kokoskrem kan du bruke den faste kremen som danner seg på toppen av vanlig kokosmelk på boks.
4. Hell alt over i formen og press ned med baksiden av en spiseskje. Om massen henger fast i skjeen kan det hjelpe å dyppe den i varmt vann. Sett kakebunnen til side.
Karamellfyll
Sjokoladetrekk
1. Smelt sjokolade og Delfia forsiktig i en kasserolle på svak varme.
2. Hell sjokoladen over kaken så den dekker peanøttene.
3. Dekk formen med folie og sett i fryseren i minst 1 time.
4. Skjær i kaken med en gang den kommer ut av fryseren, ellers vil det myke karamellfyllet i midten tyte ut når du skjærer. Et oppvarmet knivblad hjelper å skjære kaken i fine stykker. Vent i 15 minutter før serverer kaken, da har den fått passe konsistens.
Tips!
Du kan fint fryse porsjonsstykkene igjen og ta frem et stykke når du får lyst på noe godt.
Kommentarer