
Raw snickerskake
Den deilige kombinasjonen av salte peanøtter, søt karamell og fyldig sjokolade er nok grunnen til at snickerskake er blitt en stor favoritt. I denne raw food-varianten får du også det, men du slipper å bake kaken. Raw food er nemlig mat som ikke er varmebehandlet over 42 grader. I dag finnes det også egne raw food kafeer i Norge. Men du trenger ikke dra på kafe for å spise raw snickerskake, følger du denne oppskriften kan du lage den på ditt eget kjøkken!
Ingredienser
Bunn:
Karamellfyll:
Sjokoladetrekk:
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Bunn
Ha bakepapir i en vanlig brødform. Ønsker du heller en rund kake passer denne oppskriften til en kakeform på 20 cm i diameter.
Bruk en kjøkkenmaskin med k-visp til å kjøre havremel, peanøttsmør, lønnesirup og kokoskrem til en tykk, smuldrete masse.
Tips!
Kokoskrem med 24 % fett finner du gjerne i større butikker, som Meny og Mega. Om du ikke finner kokoskrem kan du bruke den faste kremen som danner seg på toppen av vanlig kokosmelk på boks.
Hell alt over i formen og press ned med baksiden av en spiseskje. Om massen henger fast i skjeen kan det hjelpe å dyppe den i varmt vann. Sett kakebunnen til side.
Karamellfyll
Sjokoladetrekk
Smelt sjokolade og Delfia forsiktig i en kasserolle på svak varme.
Hell sjokoladen over kaken så den dekker peanøttene.
Dekk formen med folie og sett i fryseren i minst 1 time.
Skjær i kaken med en gang den kommer ut av fryseren, ellers vil det myke karamellfyllet i midten tyte ut når du skjærer. Et oppvarmet knivblad hjelper å skjære kaken i fine stykker. Vent i 15 minutter før serverer kaken, da har den fått passe konsistens.
Tips!
Du kan fint fryse porsjonsstykkene igjen og ta frem et stykke når du får lyst på noe godt.
Kommentarer