Vi har alle vært der: Matpakken lages i en fei, og svett gulost, mykt knekkebrød og slappe agurkskiver blir med hjem igjen i skolesekken. Urørt. Det er fort gjort å ende opp med de samme skivene dag etter dag. Men matpakken trenger ikke være uinspirerende og kjedelig. Med noen enkle grep kan lunsjen bli spennende for både store og små barn – uten at den behøver å se ut som et kunstverk av den grunn.

Matpakken trenger nemlig ikke å være en konkurranse i kreativitet, ettersom barn ofte er vanemennesker. Det viktigste er at det finnes et utvalg av litt forskjellige ting, slik at de alltid har har litt grønnsaker, frukt eller bær ved siden av.

Her er 3 tips til spennende og sunne matpakker!

Wraps – perfekt når du har middagsrester

Wraps i matpakken er utrolig populært hos barna. Wraps kan fylles med alt fra vanlig pålegg til middagsrester og grønnsaker, og det krever lite tid ved kjøkkenbenken. Involver gjerne barna i matpakkelagingen, og la dem fylle wrapsene med det de har lyst på. Middagsrester av kjøtt og fisk er perfekt til fyll, sammen med en håndfull bladgrønt, agurk og gulrøtter i staver. Bruk fullkornlefser, så får du et mer mettende måltid.

Slik lager du gode wraps:

Kutt kjøtt og grønnsaker i passende strimler. Begynn gjerne med grønne blader og legg fyllet lagvis slik at det er enkelt å rulle. Vi har valgt å fylle wrapsene med kylling, avocado, grønn salat, gulrot og rød paprika.

Tips!

Gi lefsene et tynt lag Soft Flora – det løfter smaken og gir ekstra saftighet. Rull wrapsene inn i matpapir før du skjærer dem i to, så er de enklere for barna å spise!

Minibrødskive på pinne – en morsom twist

Slik lager du fristende brødskiver:

Det er ikke bare voksne som spiser med øynene. Minibrødskiver på pinne ser mye morsommere ut enn vanlige brødskiver, men de er raske og enkle å lage. Dessuten er det lette å spise og kan bli til spennende lunsjspyd med supplement av frukt, grønnsaker og osteterninger.

Smør brødskivene med favorittpålegget. Vi har valgt å ha syltetøy på noen av skivene, og Soft Flora, ost og salat på de andre. Skjær brødskivene i firkanter på cirka 2 x 2 centimeter. Tre minibrødskivene på trepinner. Vær raus med grønnsaker og fruktbiter for farge og variasjon.

Tips!

Du kan bruke små pepperkakeformer til å lage morsomme figurer en dag du har litt god tid.

Grove muffins – sunne godbiter

Grove og næringsrike muffins kan bli til godbiter fulle av næring. Muffins bakt med sammalt hvetemel, squash og pinjekjerner smaker supergodt og metter lenge. Muffinsene kan fylles med nesten alt, og kan være en fin måte å få barna til å spise grønnsaker som for eksempel spinat. Brokkoli og skinke er også en kjempegod kombinasjon. Lag dem kvelden i forveien, så er alt klart til en travel morgen.

Slik lager du grove muffins:

Du trenger

  • 300 g revet squash
  • 50 g Soft Flora
  • 2 egg
  • 25 g sukker
  • 35 g revet parmesan
  • 175 g sammalt hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 35 g ristede pinjekjerner

Tørk den revne squashen i et rent kjøkkenhåndkle. Smelt Soft Flora og pisk sammen med egg, sukker, salt og parmesan. Sikt inn mel og bakepulver. Rør inn pinjekjerner og squash, og hell blandingen i muffinsformer. Stekes på 225 grader i cirka 15 minutter.