Arme frokostriddere – en favoritt som også sparer miljøet
Har du noe litt tørt brød som du har lyst til å bruke opp? Lag dine egne varianter av klassikeren som alle elsker.
Arme riddere er elsket av både store og små, og er en enkel godbit å lage når du vil unne deg selv eller familien noe ekstra godt. Det er også en perfekt metode for å få brukt opp brød som er blitt litt tørt. Nordmenn kaster nemlig 190 000 brød hver dag, så dette er ikke bare en velsmakende frokostfavoritt – det er også bra for et miljøvennlig forbruk!
Slik lager du arme riddere
Bland 2 egg og 2 dl melk med en klype kanel, en klype kardemomme og 1 spiseskje sukker (kan sløyfes). Legg grove brødskiver i blandingen til de er gjennombløte og stek i panne på middels varme med litt Soft Flora Steke og Bake. Når skivene får en sprø, gyllen overflate er de klare for å toppes med for eksempel frukt, bær og cottage cheese.
Topping i uendelige variasjoner
Arme riddere er gode som de er, og kan fint legges på tallerkenen rett fra stekepanna. Men de kan også pimpes opp til å bli skikkelige lekkerbiskener med toppinger i uendelige variasjoner. Her er noen forslag:
- cottage cheese, banan og kiwi
- appelsin, hakkede nøtter, litt honning og kanel
- friske bær
- nøtte- eller sjokoladepålegg