Hvem har sagt at man ikke kan bake med grønnsaker? I disse saftige rundstykkene har vi klart å lure inn både spinat og grønnkål for å få supersunne rundstykker proppfulle av næringsstoffer. Å være kreativ med grønnsaker i brødbaksten er en smart metode for å få i seg ekstra vitaminer, i tillegg til at grønnsakene gjør brødet eller rundstykkene saftige.

Disse grove rundstykkene gir energi etter trening, gjør matpakken mindre kjedelig, og kan til og med få barna til å spise spinat og grønnkål uten protester. Rundstykkene er aller best rykende ferske rett fra ovnen, med kun et lag Soft Flora. Men de holder seg også godt i kjøleskapet i flere dager.

Slik lager du grove rundstykker med spinat og grønnkål

Ingredienser:

6 dl lunkent vann
50 g gjær
1 ss honning (kan sløyfes)
1 ts salt
2 ss nøytral olje
900 g fullkornsmel
200 g hvetemel
100 g tint spinat
75 g finhakket grønnkål
1/2 dl havregryn
1/2 dl solsikkekerner

Slik gjør du:

Løs opp gjær og honning i lunkent vann, og tilsett litt av melet. Rør godt, og tilsett olje og salt. Rør inn finhakket spinat og grønnkål, solsikkekjerner og resten av melet. Elt deigen godt sammen, og la heve i cirka 30 minutter. Form rundstykkene, pensle med litt vann og la dem etterheve i cirka 15 minutter på et bakebrett. Rundstykkene stekes på 180 grader midt i ovnen, i cirka 20 minutter eller til de er gylne.

Tips!

Du kan variere med grønnsaker som spinat, grønnkål, gulrot og brokkoli. Som strøssel kan du teste både havregryn, gresskarkjerner og solsikkefrø.